Down sendromlu tekvandocular şampiyonluk istiyor

02.12.2022 - 18:52 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 19:02

Taekwondo haberleri | Down sendromlu sporculara yönelik açılan tekvando kursunda eğitim gören gençler, milli şampiyonalara katılmayı hedefliyor. İşte detaylar.

Down sendromlu tekvandocular şampiyonluk istiyor

Pendik Belediyesi'nin down sendromlulara yönelik açtığı tekvando kursunda eğitim gören gençler, antrenmanlarına devam ediyor. Hem eğlenen hem de çalışaan sporcular, milli şampiyonalara katılmayı hedefliyor.

Niğdelioğlu: "Proje duyuldukça daha çok öğrencinin gelmesini bekliyoruz"

Pendik Belediyesi Tekvando Antrenörü Azmi Niğdelioğlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Niğdelioğlu, "Şu anda 7 özel öğrencimiz var. Bu ay içinde sınav yaptık ve sarı yeşil kuşak oldular. Proje duyuldukça daha çok öğrencinin gelmesini bekliyoruz." ifafdelerini kullandı.

Tekvandoda down sendromlu bireylere özel şampiyonalarının olduğunu, buna katılmayı planladıklarını dile getiren Niğdelioğlu, "İlk başta nasıl yaparım, nasıl davranmalıyım gibi tereddütlerim vardı ama işe başladıktan sonra antrenörlük hayatımın en mutlu dönemi diyebilirim. Türkiye'deki diğer antrenörlere de az da olsa özel sporcularla tekvando eğitimi vermelerini tavsiye ediyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Milli sporcular'dan 1 gümüş 1 bronz madalya
Habere Git

"Bir bakıyoruz, tekvandoyu bırakmış erik dalına geçmişiz"

Niğdelioğlu, "Bazıları şaka hareketleri yapıyor. Benden yana sıkıntı yok ama aileleri 'hocaya karşı şaka yapmayın' diye onları uyarıyor. Çok samimi şekilde onlara karşılık veriyorum. Antrenman vaktinde çok mutlular. Dersin arasında bir bakıyoruz, tekvandoyu bırakmış erik dalına geçmişiz. Çok zevkli geçiyor. O kadar mutlular ki biz de çok mutluyuz. Bu imkanları verdiği için belediyemize teşekkür ediyoruz. Çok güzel ortamlarda spor yapıyorlar. Haftada 2 gün gelecekler ama başlangıç seviyesinde haftada bir gün 1 saat şeklinde antrenman yapıyoruz. Daha sonra 2 güne çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Özlem Akdeniz: "En güçlü olacağıma inanıyorum"

Tekvando eğitimi gören özel sporcu Özlem Akdeniz, şampiyon olacağına inandığını dile getirerek, "Kuşağımı da aldığım için mutluyum. Yarışmalara katılacağız. Her zaman kazanacağım. En güçlü olacağıma inanıyorum." açıklamasını yaptı.

Mustafa Gürbüz: "Antrenmanları seviyorum"

Kursiyerlerden Mustafa Gürbüz haftada bir gün antrenmanlara geldiğini aktardı. Gürbüz, "Antrenmanları seviyorum. Bazen antrenmanlar sırasında hocama şakalar yapıyorum. Annem, hocama şakalar yapmamam için uyarıyor ama yine de yapıyorum. Antrenmanlar güzel geçiyor." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
THY ile 8 federasyon arasında sponsorluk görüşmesi gerçekleşti
Habere Git

Eğitim gören özel bireylerden Doğukan'ın annesi Sevda Yeniay da çocuğunun tekvando kursunu çok sevdiğini ifade etti. Pandemi döneminde çocuğunun evde çok sıkıldığını, hareketsizlikten kilo aldığını aktaran Yeniay, sporcuların burada çok güzel eğlendiğini söyledi.

Sevda Yeniay: "Antrenman günlerini iple çekiyoruz"

Yeniay, "Aktiviteler yaparak sosyal hayata karışıyorlar. Bizim için çok iyi. Buraya zevkle geliyorlar. Antrenman günlerini iple çekiyoruz. Spora gideceğiz diye her şeyi kenara bırakıyoruz. Kendi grubu ve arkadaşlarıyla çok mutlu." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler