Dolmabahçe'de Antalyaspor üstünlüğü

17.03.2024 - 11:16 | Son Güncellenme: 17.03.2024 - 13:23

Antalyaspor'a evinde 2-1 mağlup olan Beşiktaş, son yıllarda rakibine karşı kazanmakta zorlanıyor. Akdeniz ekibine karşı Dolmabahçe'deki son galibiyetini 2017-2018 sezonunda alan Kara Kartal, 6 maçtır evinde rakibini yenemiyor.

Dolmabahçe'de Antalyaspor üstünlüğü

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Antalyaspor, dış sahada rakibine kaybetmiyor. Kırmızı-Beyazlılar, Beşiktaş’a karşı deplasmanda da ilginç bir üstünlük ortaya koyuyor. Rakibine Dolmabahçe’de en son 2017-2018 sezonunda boyun eğen Akrep, sonrasında çıktığı 6’ncı maçta da yenilgi yüzü görmedi. Antalyaspor, söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Aynı zamanda Nisan 2016’da açılan Tüpraş Stadyumu’nda siyah-beyazlılara karşı en fazla lig galibiyeti alan takım konumunda. 

Yine penaltı kaçırdı

Beşiktaş – Antalyaspor karşılaşmasına yine son dakikalarda verilen penaltı kararı gündeme yerleşti. Geçen sezon İstanbul’da oynanan ve 0-0 sona eren mücadelede Cenk Tosun, duraklama dakikalarında penaltı atışından yararlanamazken, bu kez kaçıran isim Rashica oldu. Kosovalı futbolcu, 90+10’uncu dakikada topun başına geçerken, topu filelerle buluşturmasına rağmen ayağı kaydığı için topa iki kez dokunarak gol fırsatını kullanamadı.

Deplasmanda 5 maç sonra kazandı

Öte yandan Antalyaspor, İstanbul deplasmanında kazanarak 5 maç sonra deplasmanda kazanmayı başardı. Son galibiyetini yine İstanbul’da Pendikspor’a karşı alan Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında çıktığı Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Galatasaray ve Başakşehir maçlarından sadece 2 puan alabilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler