DFB harekete geçti! O mesajlara ceza mı geliyor?

01.06.2020 - 15:53 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 16:02

George Floyd'un ırkçı davranışlarda bulunduğu ifade edilen bir polis tarafından öldürülmesiyle sonuçlanan olay sonrası tepkiler devam ediyor. Bundesliga'da bazı futbolcular bu konuyla ilgili mesaj vermişti. Pekiyi ceza alacaklar mı? Son durum...

DFB harekete geçti! O mesajlara ceza mı geliyor?

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

ABD'de polis şiddetine karşı yapılan protestolar, bu hafta sonunda Bundesliga'ya kadar ulaştı. Borussia Mönchengladbach forması giyen Marcus Thuram, Dortmund'dan Jadon Sancho ve Achraf Hakimi, sevinçlerini Minneapolis'te acımasızca katledildiği ifade edilen George Floyd'a ithaf etti. Schalke'de oynayan Weston McKennie de yas tuttuğunu, 'George Floyd için adalet' sözleriyle dile getirdi.

Politik mesajların yasak olduğu biliniyor...

Politik mesajların kurallara göre yasak olduğu belirtiliyor. Alman Futbol Birliği Kontrol Komitesi Başkanı Anton Nachreiner, "Önümüzdeki birkaç gün boyunca bu olaylarla ilgilenilecek" dedi. 

Kurallar ne diyor?

Kural metnine bakıldığında ise, "Oyuncuların ekipmanında herhangi bir siyasi, dini veya kişisel slogan veya resim olmamalı" ifadesi var. Bunun dışında, 'Oyuncuların ayrıca, yaşayan veya ölen herhangi bir kişiyle ilgili sloganlar, mesajlar veya görüntüler ortaya koymasına hiçbir şekilde izin verilmez' deniliyor. 

Pekiyi yöneticiler ne diyor?

Gladbach teknik direktörü Marco Rose, Thuram'ın yaptığının arkasında duruyor. Schalke'nin Sportif Direktörü Jochen Schneider, McKennie'ye destek oluyor. Bayern Münih yöneticisi Oliver Kahn ise oyuncuların daha fazla harekete bile geçebileceğini dile getirdi.

Kahn, "Buna izin verilmiyor. Oyuncular, farklı sosyal konular hakkındaki görüşlerini ifade etmelidirler. Oyuncular bu sorumluluğu daha sık almalı. Çünkü hepimiz, futbolcuların nasıl etki bıraktığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Oliver Ruhnert: "Irkçılığa hayır diyorum"

Bu arada Union Berlin'in genel müdürü olarak görev yapan Oliver Ruhnert, "Kontrol komitesi bu konuyu araştırıyorsa, o zaman halen aynı değerlere sahip olup olmadığımız sorgulanır. Bu küresel bir sorun ve ırkçılığa hayır diyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler