"Devrim deyip de 5. haftada gidiyorum diyemezsin"

08.10.2020 - 11:51 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 11:58

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Sergen Yalçın Beşiktaş'tan ayrılacak mı? Kulüpler neden bu kadar fazla transfer yapma ihtiyacı hissetti? Keçeli, cevapladı...

"Devrim deyip de 5. haftada gidiyorum diyemezsin"

Beşiktaş’ın eski ikinci başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Keçeli, kulüplerin transfer politikasını eleştirdi. Ayrıca siyah-beyazlı eski yönetici, Sergen Yalçın’ın, “Bu kadro ile yapamam. Ben gidiyorum” deme lüksü olmadığını, görevine sezon sonuna kadar devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

“Bu nasıl bir iştir? Anlam veremiyorum!”

-Beşiktaş’ta ne oluyor? Avrupa defteri tamamen kapandı. Ligde de işler şu anda pek yolunda gitmiyor. Nasıl bir fotoğraf var önümüzde sizce?

Beşiktaş’ta işler doğru gitmiyor. Önce Şampiyonlar Ligi sonra da Avrupa’dan elenip, Türkiye Ligi ile baş başa kaldık! Lige iyi başlayıp devamını getiremedi Beşiktaş. Türk futbolunda yeni sezonda 4 hafta bitti. Transfer dönemi de çok ilginç geçti. Yabancı futbolcuya saldırdı kulüpler! Hiç profesyonel futbolcuları yokmuş gibi transfer yaptılar. Fuardan mal almaya çalışan kişiler gibiyiz. Türk futbolunun bu hale geleceği zaten belliydi. Borç batağındaki kulüpler halen futbolcu kapmanın peşinde. Bu nasıl bir iştir? Gerçekten anlam veremiyorum.

“Avrupa kupalarındaki maçlar gerçeği gün gibi ortaya çıkarıyor”

-Ekonomimiz kötü deyip neden kulüplerimiz halen transfer peşinde koşuyor? Tüm kulüpleri kastediyorum…

Ligi 1.sırada bitiren takım bile transfer peşinde! Sonra da bankalara koşalım bizi kurtarsınlar diyorlar. Yabancı serbestisi de Türk futbolunu negatif etkiliyor. Beşiktaş da bundan nasibini alıyor. Galatasaray, Kasımpaşa’ya yeniliyor. Fenerbahçe de çok iyi başlamadı. Bu sene ligde büyüklerin kaybetmesi normalleşecek. Öyle görünüyor. Avrupa kupalarında da zaten gerçekleri görüyoruz. Takımlarımız tel tel dökülüyor.

“TFF, gündeme göre karar değiştiriyor”

-Yönetimsel hataların bundaki payı nedir? Bir yönetici gözüyle…

Yönetim hataları sebebiyle bu hale geldik. Sadece kulüp yöneticileri değil, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi de bence kötü yönetim gösteriyor. Bir dedikleri, bir dediklerini tutmuyor! Kamuoyu gündemine göre karar alıyorlar. Ya da aldıkları kararları tekrar 1-2 ses çıkınca rahatlıkla, olağan bir şeymiş gibi değiştiriyorlar.

“Sergen Hoca’nın istedikleri alındı da ne oldu?”

-Sergen Yalçın ve yönetim arasında sıkıntılar var mı? Hoca, ‘Bu transferlerin çoğunu ben istemedim’ diyor. Yöneticiler ise tam tersi yönde açıklama yapıyor. Sizin fikriniz nedir?

Sergen Yalçın, ayrılık mesafesi koydu diyorlar. Sakın ha! Böyle düşünmesi olmaz. ‘Yönetim transfer yapmadı, şunları almalıydık’ diye basın üzerinden mesaj vermek doğru değil. Beşiktaş, Sergen Hoca’nın tanıdığı futbolcuları aldı da ne oldu? Devamlı gol yiyor Beşiktaş! Beşiktaş yönetimi mükemmel iş yapmıyor. Katılıyorum. Ama Sergen Hoca’nın istediği hiçbir oyuncu mu alınmadı? Bazen teknik adamın istediği oyuncular alınamayabilir. O da ekonomiyle alakalıdır. Yönetimle Sergen Yalçın’ın basın üzerinden birbirlerine gönderme yapması doğru değil.

Sergen Yalçın’a çağrı: “3-5 haftada olmadı, gidiyorum diyemezsin, dememelisin”

-Sergen Yalçın, baskıyı mı kaldıramıyor? Bu evlilik yürür mü sizce?

Sergen Yalçın, kendisinden beklediklerimi sakatladı. Bizleri hayal kırıklığına uğratmak üzere. Her yenilgiden sonra teknik adam değişmesi zaten doğru olmaz. Sergen Yalçın sezon sonuna kadar devam etmelidir. Devrim yapıyoruz denilip öyle 3-5 haftada, ‘Olmadı ben gidiyorum’ deyip gitmesi doğru olmaz. Gidiyorum diyemez, dememeli.

Senin için hazırladığımız haberler