İlkay-Galatasaray görüşmesini devlet televizyonu duyurdu, devlet ajansı yalanladı

16.11.2023 - 20:09 | Son Güncellenme: 16.11.2023 - 20:28

Barcelona forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ın menajeri Galatasaray ile görüştüklerine dair haberleri yalanladı. Bu haber akışında ise dikkat çeken bir detay daha vardı...

İlkay-Galatasaray görüşmesini devlet televizyonu duyurdu, devlet ajansı yalanladı

AJANSSPOR-HABER

Barcelona forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Türkiye ile oynanacak maç öncesi soruları yanıtladı. Bu sırada devlet televizyonu TRT'de İlkay Gündoğan ve temsilcisinin Galatasaray'a olumlu yanıt verdiği haberi geçti. Anadolu Ajansı'na ise oyuncunun menajeri durumu yalanladı. 

Türkiye maçı öncesi Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, soruları yanıtladı. Anadolu Ajansı'na özel röportaj veren tecrübeli orta saha gündemi değerlendirdi. Almanya Milli Takımı ve LaLiga ekiplerinden Barcelona formalarını giyen yıldız futbolcu İlkay Gündoğan, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İlkay, Almanya-Türkiye maçından, EURO 2024 hedeflerine, Premier Lig günlerinden, Barcelona'da devam eden kariyerine, Süper Lig'den Galatasaray'ın Bayern Münih maçlarına birçok konuda açıklamalarda bulundu. İlkay Gündoğan, 21 Kasım Cumartesi günü Berlin'de oynanacak özel maçta Türkiye'ye karşı ilk kez forma giyeceğini belirterek, şöyle konuştu: 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan İlkay Gündoğan'a teklif!
Habere Git

"Türkiye'ye karşı ilk kez oynamak tuhaf olacak"

Türkiye maçının kendisi için özel bir karşılaşma olacağını söyleyen İlkay Gündoğan, "Türkiye’ye karşı ilk defa oynamak belki de biraz tuhaf olacak. Sonuçta memleketim, ailemin olduğu memleketimiz. Güzel bir maç olacak. Biz de takım olarak iyi bir performans sergileyip maçı almak istiyoruz" dedi. 

"Arda Güler, Mesut Özil'e benziyor"

"Mesut Özil'e benzeyen bir Türk futbolcu varsa ilk isim Arda Güler’dir" diyen İlkay Gündoğan, "Arda Güler Real Madrid’e gitti, çok yetenekli futbolcu. Geleceğini parlak görüyorum. Premier Lig dönemimde Çağlar ile sık sık karşı karşıya geldik. Hem futbolcu hem de karakter olarak çok sevdiğim bir kardeşim. Şimdi de Atletico Madrid’de. Çok beğendiğim bir defans oyuncusu" diye konuştu. 

"Hayalimdeki final Almanya-Türkiye"

"İnşallah EURO 2024'te Türkiye ile aynı gruba düşmeyiz" temennisinde bulunan İlkay Gündoğan, "İhtimali var mı tam bilmiyorum ama inşallah düşmeyiz. Belki bizim için artık yarı final veya final güzel olur aslında. Favori takımların bunlar olacağını düşünüyorum. Hayalimdeki final Almanya-Türkiye maçı" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
İlkay Gündoğan'dan açıklama: Galatasaray ve Fenerbahçe...
Habere Git

İlkay ve Galatasaray iddiaları

İlkay Gündoğan bu açıklamaları yaparken; TRT Spor, İlkay Gündoğan ve temsilcisinin Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı haberi geçti. Haberde "Almanya'daki Bayern Münih maçı öncesi İlkay ve menajeriyle görüşen yönetim olumlu geri dönüş aldı. Sarı kırmızılıların önümüzdeki günlerde İspanyol ekibiyle de temasa geçmesi bekleniyor. 33 yaşındaki futbolcunun, Barcelona ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor" denildi. 

"Bu haberin nasıl çıktığına anlam veremiyoruz"

TRT Spor'un haberinden kısa bir süre sonra ise Anadolu Ajansı (AA), İlkay Gündoğan cephesinden yalanlama geçti. AA'ya konuşan İlkay Gündoğan'ın menajeri İlhan Gündoğan, "İlkay’la ilgili birkaç gündür basında yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor. İlkay için Bayern Münih maçından önce hiçbir Galatasaraylı yönetici ile görüşmedim. Bu konuda hiçbir gelişme, görüşme ya da bize ulaşan bir şey olmadı. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu haberlerin nasıl ortaya çıktığına da ne ben ne de İlkay anlam veremiyor. İlkay, Barcelona’da mutlu ve orada başarmak istediği hedeflere odaklanmış durumda" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler