UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

18.12.2023 - 10:34 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 15:08

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunun eşleşmeleri belli oldu. Detaylar haberimizde...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

AJANSSPOR HABER

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde yapılan kura çekiminde son şampiyon Manchester City, Galatasaray'ın yer aldığı gruptan ikinci olarak çıkan Kopenhag ile eşleşti.

Kopenhag'a son şampiyon

Galatasaray'ın mücadele ettiği A Grubu'nda tur atlayarak son 16 turuna yazdıran Bayern Münih ve Kopenhag'ın da rakipleri belli oldu. Bayern Münih İtalyan ekibi Lazio ile eşleşirken, Kopenhang'ın rakibi son Şampiyonlar Ligi şamipyonu Manchester City oldu.

 

Kura çekimi sonucunda Şampiyonlar Ligi Son 16 turu eşleşmeleri şöyle oluştu:

Porto (Portekiz)-Arsenal (İngiltere)
Napoli (İtalya)-Barcelona (İspanya)
Paris Saint-Germain (Fransa)-Real Sociedad (İspanya)
Inter (İtalya)-Atletico Madrid (İspanya)
PSV Eindhoven (Hollanda)-Borussia Dortmund (Almanya)
Lazio (İtalya)-Bayern Münih (Almanya)
Kopenhag (Danimarka)-Manchester City (İngiltere)
Leipzig (Almanya)-Real Madrid (İspanya)

Son 16 turunun ilk maçları 13-14 ve 20-21 Şubat tarihleri arasında oynanacak. Turun rövanş maçları ise 5-6 ve 12-13 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak.

Devler Ligi'nde son 16 turunun ardından çeyrek finalin kuralar 15 Mart'ta çekilecek. Aynı gün yarı finalin de kura çekimi yapılacak.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçları ne zaman oynanacak?

Devler Ligi'nde çeyrek finalin ilk maçları 9-10 Nisan, rövanş karşılaşmaları ise 16-17 Nisan'da oynanacak. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin ilk maçları 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde, rövanş maçları ise 7-8 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvasının bu sezonki finali ise 1 Haziran 2024'te Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler