Dev maçta inanılmaz rakamlar

08.04.2017 - 21:57 | Son Güncellenme: 08.04.2017 - 21:57

 

AJANSSPOR-Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Trabzon Medical Park Arena’da karşı karşıya gelen Trabzonspor ve Beşiktaş seyir zevki çok yüksek bir karşılaşmaya imza attı. 90 dakika sonunda Beşiktaş sahadan 4-3’lük skorla galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha aşmış oldu. Bu karşılaşmada ortaya çıkan istatistikler de maçın ne kadar hareketli ve keyifli olduğunu gösteriyor. İşte o rakamlar;

Atiba yine farkını gösterdi

Uzatma dakikalarında takımına 3 puanı golü atan Atiba Hutchinson, pas konusunda da fark yaratan isimlerin başında geldi. Verdiği 49 pasta %93.9 gibi inanılmaz bir başarı oranı yakalayan Atiba, bu konuda sahanın en başarılı ismi oldu.

Kaleyi gören vurdu

Karşılaşmanın ilk yarısı ikinci yarıya kıyasla biraz daha hareketsiz geçse de, takımlar birbirlerini şutlarla yoklamaktan da geri kalmadılar. Karşılaşma sona erdiğinde ise bu alanda da Süper Lig’de çok fazla karşılaşılmayan rakamlara ulaştılar. Ev sahibi Trabzonspor maç boyunca rakip kaleye 9 şut çekerken 6 isabet buldu. Konuk Beşiktaş ise karşılaşmayı toplamda 17 gibi oldukça yüksek bir sayıyla tamamladı fakat kaleyi bulan şut sayısı 5’te kaldı.

En çok hata Oğuzhan’dan

Oldukça hareketli geçen karşılaşmada kilit paslar belirleyici olurken, pas hatalarıyla ön plana çıkan isimler de oldu. Beşiktaş takımından Oğuzhan Özyakup 21 hatalı pas ile bu alanda zirvede bulunurken, Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak 20 hatalı pas yaptı.

Beşiktaş topu bırakmadı

90 dakika sona erdiğinde Beşiktaş %58,6 gibi önemli bir topa sahip olma oranıyla oynadı. Trabzonspor ise %41,4’te kaldı. Topla oynama bölgelerine bakıldığında 2. bölgede %56,1, Trabzonspor kalesi önünde %25,7 ve Beşiktaş kalesi önünde %18,1’lik bir dağılım oluştu.

Beşitaş soldan Trabzonspor sağdan hücum etti

Kanatları etkili kullanan bu iki takımın mücadelesinde bu maçta da benzer bir senaryo gerçekleşti ve iki takım da hücuma çıkarken kanatları daha fazla kullandı. Beşiktaş ataklarının %43,2’sini sol kanattan gerçekleştirirken, Trabzonspor %41,6 oranla sağ kanadını kullandı.

7 gol 7 isim

Çok sayıda pozisyonun olduğu karşılaşma tam 7 golle tamamlandı ve gollerin hepsi de farklı isimlerden geldi. Ev sahibi Trabzonspor’da Okay Yokuşlu, Fabian Castillo ve Hugo Rodallega gol sevinci yaşarken, Beşiktaş’ta bu sevinci yaşayan isimler Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Anderson Talisca ve Atiba Hutchinson oldu. Ayrıca Yusuf Yazıcı karşılaşmayı 2 asistle tamamlarken bu alanda zirvede yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler