Real Madrid Bayern Münih maçına damga vuran pozisyon! Herkes bunu konuşuyor, hakem özür diledi...

09.05.2024 - 08:50 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 09:02

Real Madrid konuk ettiği Bayern Münih'i 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldiği karşılaşmanın uzatma dakikalarında verilen ofsayt kararı tartışmalara neden oldu. İşte detaylar...

Real Madrid Bayern Münih maçına damga vuran pozisyon! Herkes bunu konuşuyor, hakem özür diledi...

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Bayern Münih'i konuk etti. İspanyol ekibi 88. dakikasına 1-0 yenik girdiği maçı, Joselu'nun iki dakikada bulduğu iki golle 2-1 kazanarak finalde Borussia Dortmund'un rakibi oldu.

Bayern Münih'in tek golünü 68. dakikada Alphonso Davies kaydetti.

Bayern'in 90+13'te golü ofsayta takıldı

Öte yandan maçın 90+13. dakikasında çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Maçın 2-1 devam ettiği sırada gelişen Bayern Münih atağında Thomas Müller'in indirdiği topu Matthijs De Ligt ağlara gönderdi ancak hakem Marciniak Ofsayt kararı verdi. 

Hakem Marciniak, Thomas Müller'in topu kafayla De Ligt'e indirdiği esnada ofsayt kararı verirken, gol geçerlilik kazanmadı.

Bayern cephesi itiraz etti ama

Karar sonrası Matthijs De Ligt ve Thomas Müller başta olmak üzere tüm Bayern Münihliler yoğun itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

"Utan verici. Yan hakem bana 'hata yaptım, özür dilerim' dedi"

Maçın ardından pozisyonla ilgili konuşan Bayern'in Hollandalı futbolcusu Matthijs De Ligt; "Sanırım hepimiz kuralları biliyoruz. Eğer ofsayt net değilse, oyuna devam etmek zorundasınız. Kural bu. Yaşananı utanç verici bir rezalet olarak görüyorum. Joselu'nun attığı gol de neredeyse ofsayttı ve bayrak golden sonra kalktı. Biz neden devam edemedik? Yan hakem benden özür diledi ve hata yaptığını söyledi." dedi.

Tuchel: "Kural ihlal edildi"

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel ise "Bu tam bir felaketti. Kurallar ihlal edildi. O pozisyon sonuna kadar oynanmalıydı çünkü kural bu." şeklinde konuştu.

Final 1 Haziran'da

Bayern Münih'i 2-1 mağlup eden Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Final maçı 1 Haziran'da Wembley Stadı'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler