Derbinin galibi İTÜ Hornets

15.12.2019 - 21:13 | Son Güncellenme: 15.12.2019 - 21:14

ÜniLig Korumalı Futbol Süper Ligi A Grubu’nda İTÜ Hornets, ilk maçında, İTÜ Ayağaza Stadı’nda, ezeli rakibi Boğaziçi Sultans’ı konuk etti.

Maçın ilk hücum serisini oynayan Hornets, 4 oyun sonunda touchdown yapmayı başardı. Running backlerden Baturay Pazarçeviren, 20 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde noktaladı. Öne geçen Sarı Siyahlılar, touchdown sonrasında ekstra 2 sayı hücumunda bulundu; ancak sayı çıkmadı. Boğaziçi Sultans’ın ilk hücum serisi ise top kaybıyla sonuçlandı. Sultans, her ne kadar running backleri Nafizhan Türkmen ile etkili koşu oyunları ile önemli ilerlemeler kaydedip rakip yarı sahasına girse de, milli takım oyun kurucusu Serhat Erdem’den fumble geldi. Yere düşen topu kazanan Hornets savunması, yeni bir hücum hakkı elde etti. Ancak İTÜ, etkili hücumunu touchdownla sonuçlandıramazken, son hakkında da alan golü kaçırdı. İlk çeyreğin son hücumunda Serhat Erdem, yaptığı ikinci top kaybı sonrasında, kolundan yaşadığı sakatlık nedeniyle kenara geldi ve karşılaşmayı yarım bıraktı.

İkinci 12 dakikaya 6-0 önde giren ve önceki çeyrek sonunda yaptığı fumble recover sonrasında hücumda başlayan İTÜ Hornets, 12 yardlık pas oyunundan touchdown çıkardı. Wide receiverlardan Onuralp Dal, oyun kurucu Özkan Gök’ün pasını gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında ekstra gol sayı oldu ve fark 13’e çıktı. İlerleyen dakikalarda top kayıpları meydana geldi ve kalan sürede sayı olmayınca, devre arasına Hornets’ın 13-0’lık üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyrekte İTÜ’den bir pas oyunu daha touchdownla sona erdi. YEFİ (Yeditepe Eagles) altyapısında yetişen ve geçen yıl girdiği üniversite sınavının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanan çaylak oyun kurucu Umutcan Yıldırım’ın Anıl Tayfur’a attığı pas oyunu gol bölgesinde tamamlandı. Ekstra 2 sayı deneyen Hornets, bir screen pas oyunuyla sonuca ulaştı. Pası alan running back Ali Talip Önder, gol bölgesine zıplayarak girdi. Son 12 dakikaya 3 touchdown + 3 ekstra gol farkı ile önde giren İTÜ Hornets, kalan sürede skoru korudu ve mücadeleden 21-0’lık galibiyetle ayrıldı.

İTÜ Hornets’ta, hücum kadar savunma da öne çıktı. Boğaziçi Sultans’ın ivme yakaladığı anlarda etkinliğini gösteren Hornets, 4 fumble recover (yere düşen topu yakalama) ve 2 interception (rakip pası yakalama) ile Sultans’a 6 top kaybı yaptırdı. Hornets savunmasında, aynı zamanda defansif back antrenörlüğü yapan safety Ertürk Alan, 2 interception ve 1 fumble recover ile oynadı. Sultans’ta running back Nafizhan Türkmen, oynadığı koşu oyunlarında 150 yarddan fazla mesafe koştu.

Senin için hazırladığımız haberler