Derbiler ve Galatasaray

12.10.2017 - 20:16 | Son Güncellenme: 12.10.2017 - 20:16

Galatasaray'ın sezon başından bu yana hemen hemen aynı 11'le oynuyor olması başka şekillerde yorumlanıyor. 

Özellikle rakip takım sempatizanları tarafından bunun gelecek maçlar açısından bir sorun oluşturacağı beklentisi var. Fakat şu anda sadece ligde mücadele eden Galatasaray'ın bu nedenden ötürü düşüş yaşayacağını söylemek çok mantıklı gözükmüyor. 

Kupa maçları başladığında, rotasyon devreye girecek; ancak son yılların en kaliteli kadrosunu oluşturan Galatasaray'da bırakın her hafta aynı 11'in oynamasından doğacak düşüşten bahsetmeyi, haftada bir maç oynamanın sıkıcı olacağını bile söyleyebiliriz. Bence bu kadar istekli bir oyuncu topluluğuna haftada bir maç oynamak yeterli olmayacaktır. 
 
ORTAK ENERJİ 
 
Mükemmele yakın bir ortak enerji oluşturuldu.. Takımı öne doğru iten en önemli dinamik bu enerjiden kaynaklanıyor. Herkes çok istiyor. Kazanmak ve başarılı maçlar çıkarma arzusu ortak ve bireysel hedefte tüm takımı birleştirmiş durumda. Kadro kalitesinin bu kadar yüksek olduğu bir takımda 11'e girmek de çok zor. Dolayısıyla herkes rekabetçi olmak zorunda. 11'dekiler hep iyi olmalılar ki, oynamayanlara yerlerini kaptırmasınlar. Bunlar büyük takımda hedefe ulaşmayı kolaylaştıran bir faktör. Galatasaray, bırakalım aynı kadroyla oynamaktan kaynaklanan düşüş olasılığını, tersine her geçen hafta daha ileri bir oyun anlayışının örneklerini verecek. 
 
DERBİLER 
 
Derbilere gelince, bu da bir avantaj olarak ortaya çıkıyor; çünkü takımın oyunu her geçen hafta olgunlaşıyor. Sezon başında derbi ya da ayarında zorlu maçlar oynamak, riskli oyun anlayışına sahip Galatasaray takımının aksamasına neden olabilirdi; fakat artık bu riskleri asgariye indirebilen (duran toplardaki yerleşim ve adam paylaşımlarından kaynaklanan hatalar azalıyor), gol yediğinde reaksiyon veren ve yediğinden daha fazlasını atabilecek bir takım var. 
Bu aşamada derbileri oynaması Galatasaray'ın avantaj hanesine yazılmalıdır. 
Bu gerçek, "büyük maçlarda kaybederler" argümanını otomatik olarak geçersiz kılıyor. 
 
Bana göre Galatasaray derbilerde de istediği sonucu alacak.  

Senin için hazırladığımız haberler