Derbide Steelers farkı

18.10.2020 - 23:07 | Son Güncellenme: 18.10.2020 - 23:07

NFL'in 6. hafta maçında Pittsburgh Steelers, sahasında konuk ettiği ezeli rakibi Cleveland Browns'ı 38-7 yenerek yenilmezliğini sürdürdü.

Bertan ERMAN / AJANSSPOR
 
Maçın ilk hücum serisinde alan golü ile 3-0 öne geçen Pittsburgh Steelers, akabinde touchdownı savumada buldu. Cleveland Browns’ın ilk hücum serisinde genç safety Minkah Fitzpatrick, Baker Mayfield’ın attığı pası yakaladı ve 33 yardlık bir ilerleme ile topu gol bölgesine taşıdı. Interception dönüşünden gelen touchdown sonrasında Chris Boswell’in ekstra golü de isabetli oldu ve aradaki fark çift hanelere çıktı. (8.58) İlk 15 dakika Steelers’ın 10-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. 
 
İkinci çeyreğin başında da etkili oyununu sürdüren Sarı Siyahlılar, running back James Conner’ın sol tackledan yaptığı koyunu touchdownla tamamlamasıyla arayı açmaya başladı. Akabinde Chriss Boswell bir ekstra gol daha attı ve skor 17-0’a geldi. (10.28) Öte yandan Browns hücumunun kötü gidişatı sürdü. Baker Mayfield bir interception pas daha atarak top kaybı yaptı. Mayfield’ın attığı topu yaklayan cornerback Cam Sutton, topu ilerletemese de, Pittsburgh Steelers’ın hücumu yarı sahadan başlatmasını sağladı. (7.41) Steelers, elde ettiği yeni hücum hakkını touchdownla tamamlamayı başardı. 28 yardlık pas oyununda Ben Roethlisberger, sağ bölgede rahat bir alan bulan James Washington’ı topla buluşturdu. Washington da topu kolay bir şekilde gol bölgesine soktu. Touchdown sonrasında bir isabetli ekstra gol daha geldi ve aradaki fark 24 sayıya çıktı. (5.43) Ancak Browns, kötü gidişata son vermek için bir hamle yaptı. Mücadeleye iyi başlayamayan Baker Mayfield, bu sefer touchdown pası attı. Genç oyun kurucunun attığı topu Rashard Higgins yakaladı. Touchdown sonrasında da ekstra golün isabetli olmasıyla fark 17 sayıya indi. (1.01) Pittsburgh Steelers, devre arasında soyunma odasına 24-7 önde gitti.
 
Üçüncü çeyrekte her iki takım da sonuca gitmekte zorlandı. Ancak Steelers, çeyreğin bitimine 52 saniye kala, çaylak wide receiver Chase Claypool'un 3 yardlık koşu oyunundan bir touchdown daha buldu. Akabinde Chris Boswell bir ekstra gol daha kaydetti. Sarı Siyahlılar, son 15 dakikaya 31-7 önde girdi. 
 
Pittsburgh Steelers, oyundaki hakimiyetini sürdürmeye dördüncü çeyrekte de devam etti. Benny Snell Jr, 1 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında ekstra golde de isabet geldi.  (8.08) Kalan sürede sayı olmadı ve Steelers karşılaşmayı 38-7 kazandı. Böylece ilk 5 maçında 5 galibiyet elde eden Sarı Siyahlılar, bu başarıyı 42 yıl sonra ilk kez yaptı.
 
MAÇTAN ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER
 
 PITTSBURGH STEELERS 
 
Ben Roethlisberger (QB): 22'de 14 pas isabeti, 162 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
James Conner (RB): 20 koşu oyununda 101 yard mesafe ve 1 touchdown
Chase Claypool (WR): 4'te 4 pas yakalamada 74 yard mesafe, 2 koşu oyununda 7 yard mesafe ve 1 touchdown
Minkah Fitzpatrick (S): 1 tackle, 1 interception dönüşü touchdown
Bud Dupree (LB): 4 tackle, 2 sack
 
 CLEVELAND BROWNS 
 
Baker Mayfield (QB): 18'de 10 pas isabeti, 119 yard pas mesafes, 1 touchdown pası, 1 interception pas
Myles Garrett (DE): 4 tackle, 1 sack
 
Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers
 

Senin için hazırladığımız haberler