TFF Başkanı Büyükekşi'den Depremzede Transferlerine +1 Yabancı Kontenjanı

14.02.2023 - 17:31 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 17:42

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligden çekilen Hatayspor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'dan yabancı oyuncu transferlerinde 8+1 ve 5+1 imkanı verildiğini duyurdu.

TFF Başkanı Büyükekşi'den Depremzede Transferlerine +1 Yabancı Kontenjanı

AJANSSPOR HABER

Türkiye'yi vuran depremler büyük bir yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki feci afette çok sayıda can kaybı yaşandı. Türkiye'de her şey gibi futbol da geri planda bırakılırken, herkes afet bölgesine yardımda bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı.

TFF Başkanı'ndan açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2. ve 3. Ligler Kulüpler Birliği ile yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, transfer dönemi, ligden çekilen takımlardan yapılan transferler ve antrenör ve futbolcuların üçüncü takımlarda görev alabilmesi hakkında yaptığı konuşmalarla kamuoyunu aydınlattı.

"Transferin 5 Mart'a kadar uzaması için FIFA'ya mektup yazdık"

Transfer döneminin bir kez daha uzaması için FIFA ile temasa geçtiklerini belirten Mehmet Büyükekşi, "Transfer geçen hafta bitmişti. Biz FIFA'dan 10 günlük izin almıştık. FIFA'ya bir mektup yazdık, sürenin 5 Mart'a kadar uzatılması için. Onunla ilgili henüz olumlu veya olumsuz cevap gelmedi" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı duyurdu! 5 takım daha ligden çekildi
Habere Git

Kulüpler, ligden çekilenlerden yabancı transfer ederse, 8+1 ve 5+1 olarak oynatabilecek

Büyükekşi, depremden dolayı ligden çekilen takımlardan yapılacak yabancı oyuncu transferlerinde sahada olabilecek yabancı sayısının artırıldığını açıkladı. TFF Başkanı, "Diğer kulüplere, Süper Lig ve 1. Lig'den çekilen Hatayspor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'dan yabancı oyuncu transfer ederse, Süper Lig'de 8+1, 1. Lig'de 5+1 olarak oynatabilme imkanı sağladık. Kulüplerimiz de diğer kulüpler ile görüşme halindeler" dedi.

"İki takım çalıştıran hocalarımız, başka takım çalıştırabilecek"

Bu dönem iki takım çalıştırmış depremzede antrenörler hakkında konuşan Büyükekşi, "Hocalar iki takım çalıştırınca üçüncü takım çalıştıramıyorlar. Hocalarımız için bu, federasyonumuz yetkisinde. Onun kararını alıyoruz. Başka takım çalıştırabilecekler" ifadelerini kullandı.

"Futbolcular için üçüncü bir kulübe de transfer izni bekliyoruz"

Sözlerine, aynı durumda olan futbolcular için devam eden TFF Başkanı, "Futbolcular için kararsa FIFA'da. Onun için de yazdık. Futbolcular iki kulüpte oynadıysa üçüncü kulüpte oynayamıyordu. Eğer FIFA kabul ederse sırf bu kulüpler için üçüncü bir kulübe de transfer izni bekliyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler