Kahramanmaraş'ta 7,7 Büyüklüğünde Deprem! Can Kaybı ve Yaralı Sayıları Açıklandı

06.02.2023 - 09:45 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 10:10

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ölü ve yaralı sayıları açıklandı. Detaylar...

Kahramanmaraş'ta 7,7 Büyüklüğünde Deprem! Can Kaybı ve Yaralı Sayıları Açıklandı

AJANSSPOR-HABER

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak açıklandı. AFAD, daha sonra yaptığı bilgilendirmede büyüklüğün 7,7 olarak tespit edildiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların sayıları açıklandı

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde yıkım oluşturan 7,7 büyüklüğündeki depremde saat 16:37 itibarıyla 2379 kişinin yaşamını yitirdiğini 14483 kişinin yaralandığını açıklandı. Depremde 4758 binanın yıkıldığı belirtildi. 7840 kişinin ise enkaz altından kurtarılarak hastanelere sevk edildiği duyuruldu.

6.6 büyüklüğünde artçılar oldu

Bölgede gerçekleşen 66 artçı sarsıntının 3’ü 6 ve üzerinde en büyüğü 6.6 büyüklüğünde. 8’i ise 5 ve üzeri büyüklüğünde. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. Bütün kentlerde yıkılan binalar ve enkaz altında kalan vatandaşlar var. 

İlgini Çekebilir
Aslan, Avcı'yı 12'den vurdu!
Habere Git

Dördüncü seviyede alarm verildi

İçişleri Bakanı Soylu,  artçıların yaşandığını belirtirken, "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz" dedi. 

Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır." dedi.

Deprem bölgesine gidecek araçlara trafiğe çıkmamaları için çağrı yapıldı. Ayrıca, iletişimdeki yoğunluk nedeniyle deprim bölgesi dışında cep telefonlarının kullanılmaması istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

İlgini Çekebilir
Konya'nın uçağı rötarlı kalktı! Fenerbahçe maçı ertelenecek mi?
Habere Git

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

Tüm telefon hatları açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölge halkının mağdur olmaması için tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açılacağı ve internet hizmeti sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatları açılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Spor camiasından geçmiş olsun mesajları

Birçok ilden can kaybı haberleri gelirken spor camiasından geçmiş olsun mesajları paylaşıldı. 

Federasyonların ve kulüplerin mesajları şu şekilde:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

"Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremde can kayıplarımızın olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet; aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

"Başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile birçok şehrimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

FENERBAHÇE

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

BEŞİKTAŞ

"Başta Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

GALATASARAY

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet; aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

TRABZONSPOR

"Merkez üssü Kahramanmaraş olan; Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

ÜMRANİYESPOR

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

GAZİANTEP FK

"Şehrimiz Gaziantep başta olmak üzere komşu illerde de hissedilen depremde can kaybı olmamasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

BAŞAKŞEHİR

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

KASIMPAŞA

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

KAYSERİSPOR

"Merkez üssü Pazarcık olan, başta Kahramanmaraş, Hatay,Gaziantep, Adana,Osmaniye,Diyarbakır,Malatya ve Adıyaman olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

İSTANBULSPOR

"Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere tüm bölgeyi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

GÖZTEPE

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

ALTINORDU

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

 UEFA’dan, Türkiye’ye destek

UEFA, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilde hissedilen depremin ardından Türkiye’ye destek mesajı gönderdi. UEFA’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "UEFA ve Avrupa futbol topluluğu, bu sabah meydana gelen yıkıcı depremden etkilenen Türkiye halkının yanında" ifadelerine yer verildi.

Depremin büyüklüğü 7,7 olarak açıklandı

AFAD, saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7,7 olarak revize etti.

Stefan Kuntz: "Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin ardından sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı yayımladı. Stefan Kuntz paylaşımda, "Güne çok üzücü bir haberle başladık. Türkiye’de yaşanan büyük depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acımız büyük. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Deprem bölgelerinde şu anda büyük bir çabayla can kayıplarını önlemeye çalışan bütün kurtarma ekiplerine de kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Barcelona'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

İspanyol ekibi Barcelona, merkez üssü Kahramanmaraş ve çevre illerde de hissedilen deprem için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Barcelona'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, "FC Barcelona olarak Türkiye'deki deprem felaketinde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kalbimiz Türkiye ile birlikte" denildi.

Kahramanmaraş'ta 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD, saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

İtalyan devi Milan'dan geçmiş olsun mesajı

İtalya Serie A'nın köklü kulüplerinden Milan, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok şehrin etkilendiği deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "AC Milan, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremlerden etkilenen herkese en derin taziyelerini sunar" ifadeleri yer aldı.

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Domenicali'den geçmiş olsun mesajı

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden dolayı geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan ve 10 ilde çok sayıda ölüme neden olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında spor camiasından geçmiş olsun mesajları gelmeye devam ediyor.

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali'nin de Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye, harika insanlarla F1'in kalbinde çok özel bir yere sahip. Orada meydana gelen trajediden dolayı hepimiz şok olduk. Türk halkı ve depremzedeler için dua ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ghelamco Arena Türk bayrağıyla aydınlatıldı

Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ile dayanışma amacıyla Belçika’nın Gent kentindeki Ghelamco Arena stadı Türk Bayrağı ile aydınlatıldı.

"Şu ana kadar toplam 285 artçı var"

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle yaşamını yitirmiş vatandaş sayısının 3 bin 381 olduğunu açıkladı.

Vefat eden sayısı 3 bin 381 oldu

Tatar, "Şu ana kadar toplam 285 artçı var. Sürekli artıyor bunlar. Meydana gelen artçılar 5 ve üzerinde olabiliyor, bunlar da hasarlı binalarda yıkım yaratabilir. Vatandaşlarımız hasarlı binalardan uzak dursunlar. Yaşamını yitirmiş vatandaş sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 406" dedi 

Senin için hazırladığımız haberler