Deprem Felaketinde Mağdur Olanlar Gözünü TFF'ye Çevirdi!

18.07.2023 - 16:15 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 16:22

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Süper Lig ekipleri Hatayspor ile Gaziantep FK ligden çekilmişti. Şimdi ise mağdurlar gözünü TFF'ye çevirdi. Detaylar...

Deprem Felaketinde Mağdur Olanlar Gözünü TFF'ye Çevirdi!

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Şubat ayı içinde asrın felaketi ile sonuçlanan Kahramanmaraş merkezli depremler, aynı zamanda futbolumuza da büyük bir darbe vurmuştu.  Antreman sahası zarar görmüş, stadında yapısal hasarlar meydana gelmiş ve oyuncularının psikolojik sebepler ile tekrar eski şehirlerine getirtemeyen bazı kulüpler bu sezonda oynamama kararının çıkmasını bekliyor. 

Maçları oynamak istemediler

Hatayspor ile Gaziantep FK Süper Lig'de, Malatyaspor ile Adanaspor TFF 1. Lig'de, Adıyaman FK ile Diyarbekirspor 2. Lig'de, Kahramanmaraşspor, Arguvanspor, Osmaniyespor 3. Lig ve BAL’dan 3. Lig'e yükselen Kahramanmaraş İstiklalspor ile Adana FK geçtiğimiz sezon TFF’ye başvuruda bulunarak maçlarını oynamamışlardı. Hatta Erzurumspor FK’nın stadyumu bile depremden etkilenmiş ve kapatılmıştı.

TFF'den karar bekleniliyor

Bu sezon başlangıcında ise yine bazı şehirlerdeki bazı takımların kritik durumlarının devam ettiği öğrenildi. Antreman sahası zarar görmüş, stadında yapısal hasarlar meydana gelmiş ve oyuncularının psikolojik sebepler ile tekrar eski şehirlerine getirtemeyen bazı kulüpler bu sezonda oynamama kararının çıkmasını bekliyor.  

İlgini Çekebilir
TFF 1. Lig'in gözdesi Eren Moroğlu! Takımların radarında...
Habere Git

TFF inceleme yaptı

TFF yetkililerinin, bu şehirlere ve ilgili kulüplere bizzat gittiği, gerekli incelemenin detaylı yapıldığı belirtilirken, Ayrıca Federasyon yetkililerinin, şehirlerin ve takımların bu kadar zorlu bir durumda olmasında dolayı büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içinde oldukları ifade edildi. 

Karar açıklanacak

Kulüpler ile ilgili kesin ve son karar, TFF’nin yönetim kurulu toplantısında alınacak. Bu toplantı geçtiğimi cumartesi yapılması planlanmış ancak gerçekleştirilememişti.

Senin için hazırladığımız haberler