Deplasmana gitmek için kaç otobüs lazım?

15.05.2020 - 15:21 | Son Güncellenme: 15.05.2020 - 20:15

Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı protokol, kulüpler için koronavirüs sürecinde yol haritası olacak. Ancak; bazı kulüpler protokolün uygulanmasının imkân dahilinde olmadığını savunuyor. Deplasman yolculuğu için kullanılacak otobüs sayısı bu konuda örnek gösteriliyor. Pekiyi, deplasmana gitmek için kaç otobüs lazım? Rakam 4 mü? Tüm detaylar...

Deplasmana gitmek için kaç otobüs lazım?

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu, ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ hazırlamış ve söz konusu protokol geride bıraktığımız günlerde açıklanmıştı. Protokole göre; koronavirüsün etkilerinin futbol takımlarında sık görülmeye başladığı şu günlerde takımlar lojistik yönetim konusunda da daha dikkatli olmak zorunda. Salgının bulaşma riskine karşılık bazı kulüpler takım otobüsü sayısını artırmayı planlıyor. Ancak; her kulübün benzer bir imkâna sahip olmaması çeşitli sorunları da beraberinde getirecek.

Beşiktaş, elindeki 2 otobüsü de kullanma kararı almıştı

Beşiktaş, kulüp için özel olarak üretilen 2 aracı da devreye sokma kararı almıştı. Salgın döneminde olmazsa olmazlardan biri olarak gösterilen sosyal mesafenin uygulanması için futbolcular da ikili koltuklarda tek kişi oturacak. Arkaya doğru da bir boşluk bırakılması gerekiyor.

Her kulüpte aynı imkân yok

Fakat; Beşiktaş’ın elindeki imkânlar her kulüpte aynı doğrultuda olmuyor. Bu da protokolün uygulanabilirliğini bazı yöneticilere göre tartışmalı hale getiriyor.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert: “4 otobüse ihtiyacımız var”

Örnek olarak; Ankaragücü başkanı Fatih Mert kendisiyle yapılan bir röportajda, ”Protokolü uygulayabilmemiz ve deplasmana gidebilmemiz için 4 otobüse ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Ek otobüs imkânı olmayan kulüpler ne yapacak?

Protokol; ‘İmkânınız varsa ek otobüs kullanın, yok ise takım araçları birden fazla sefer yapsın’ önerisini ortaya koyuyor.

Takımı protokole göre taşımak için kaç otobüse ihtiyaç var?

Bir başka örnekten yola çıkıldığında; Çaykur Rizespor da sıkıntılarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Rizespor’un 2 adet büyük otobüsü var. Karadeniz ekibi, deplasmana gittiğinde 2 otobüs kullanmak yerine 1 otobüs ile yola çıkıyor ve diğer ihtiyacını ise araç kiralayarak gideriyor.

Araç kiralamak yük, yorgunluk başka bir sıkıntı…

En yakın deplasmanı Trabzonspor olan Rizespor’un 10 saatten aşağı gittiği deplasman maçı yok gibi. İstanbul’a otobüs yolculuğu yapması halinde 20 saate yakın bir zamanın harcanması futbolcuları da yoracak. Keza, Konya’ya 13-14 saat, Antalya’ya da yine 20 saate yakın bir sürede gidileceği hesap edildiğinde futbolcular, ulaştırma sorunu sebebiyle yorgunluk problemiyle karşılaşacak.

Karantina Ligi gündeme gelebilir

Öte yandan Anadolu’da birçok kulüp, oyuncularını koruma altına alsa da futbolun diğer paydaşlarının durumundan emin değil. Seyircisiz maçlarda görev alacak kişi sayısı ve virüs bulaşması riski, Karantina Ligi alternatifini tekrar düşünmeye sevk ediyor.

Salgın sebebiyle şu anda uçuş kısıtlaması söz konusu. Liglerin başlayacağı dönem, normalleşme yönünde adımlar atılırsa, Rizespor da havayolu ile deplasmana gitmeyi tercih edecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler