Kocaelispor - Denizlispor 1-5 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

03.04.2022 - 15:03 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 16:30

TFF 1. Lig'e tutunma maçında Kocaelispor ile Denizlispor karşılaştı. Maçı Denizlispor 5-1 kazandı. Kendi evinde yenilen Kocaelispor, düşme hattına geriledi.

Kocaelispor - Denizlispor 1-5 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig'in 30. haftasında Kocaelispor, evinde Denizlispor'u ağırladı. Ligde kalma mücadelesinde 4 takımı da yakından ilgilendiren önemli karşılaşmayı konuk ekip 5-1 kazanmayı başardı.

Gol perdesini konuk ekip açtı

Maçta gol perdesi, konuk ekip Denizlispor tarafından açıldı. Topla birlikte ceza sahasına sokulan Aissati'nin ara pasında Mayi topu aldı. Dar açıdan yaptığı vuruşta Mayi, Denizlispor'u 1-0 öne geçirdi.

Kocaelispor Pereira ile cevap verdi

Kocaelispor, Pereira ile skora denge getirdi. 43. dakikda Benhur'un yaptığı vuruş Denizli savunmasına takıldı. Dönen topu sol kanatta önünde bulan Pereira, gelişine vurdu. Savunmaya da çarpıp, yön değiştiren top, kalecinin yanından ağlarla buluştu.

İkinci yarıda Denizli rüzgarı

Karşılaşmanın ikinci yarısına Denizlispor hızlı başladı. Konuk ekip 50. dakikada Mustafa çeçenoğlu ile tekrar öne geçti. Gökhan'ın ceza sahasına doğru ortaladığı topu Mustafa gelişine düzgün vuruşla filelere gönderdi.

Körfez 67'de koptu

Kocaelispor'un tekrar beraberlik golü için yüklendiği dakikalarda Denizlispor'da ilk golün sahibi Mayi yeniden sahne aldı. 67. dakikada Ömer'in ceza sahası yayına çıkardığı topa gelişine vuran Mayi, konuk ekibi 3-1 öne geçirdi.

3. golün ardından taraftardan da protesto gören Körfez ekibi, konsantrasyonunu kaybetti. Yenilen golün santrasında yapılan hata sonucu ilk pasta top Denizlispor'a geçti. Golden hemen 1 dakika sonra Mustafa Çeçenoğlu, farkı 3'e çıkarmayı başardı.

 

Son söz Ömer'den

Maçın 89. dakikasında Ömer Şişmanoğlu, son sözü söyleyen isim oldu. Ömer, Denizlispor'un 5. golünü kaydederken, maç da bu şekilde bitti.

Körfez tribünlerinden istifa sesleri

Üst üste yenilen 2 golden sonra Kocaelispor tribünleri tepki gösterdi. Yönetimi hedef alan taraftar, Başkan Engin Koyun ve ekibini istifaya çağırdı.

Roller değişti

Bu sonuç ile puanını 33'e yükselten Denizlispor, düşme hattından çıkmayı başardı. Kocaelispor ise rakibine yenilerek ateş hattına girdi. Körfez, 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile 33 puanda kalarak, 16. sırada yer aldı.

Ateş hattında puanlar yakın

TFF 1. Lig'in alt sıralarına bakıldığında takımlar arasındaki puan farkının oldukça yakın olduğu görülüyor. Ligin 18. sırasında yer alan Bursaspor, 28 puana sahipken, ateş hattındaki Altınordu 31, Kocaelispor ise 33 puanda.

Lige tutunma mücadelesi veren diğer takımlardan Denizlispor'un puanı 33, Gençlerbirliği, Menemenspor, Tuzlaspor ve Boluspor ise 35.

Maçtan dakikalar

28. dakikada İsmail Aissati'nin ara pasında topla buluşan Mayi topu filelere gönderdi. 0-1
42. dakikada Benhur’un seken şutunda topla buluşan Pereira ceza sahası içine girdi. Pereira'nın şutunu kaleci Abdulkadir engellemek istese de top ağlara gitti. 1-1
49. dakikada Kocaelispor ceza sahasına giren Denizlispor’da Mustafa Çeçenoğlu, kaleci İsmet ile karşı karşıya kaldı. Mustafa aşırtma vuruşla topu filelerle buluşturdu. 2-1
66. dakikada Mustafa'nın ortasında ceza sahası içinde Mayi’nin şutu ağlara gitti. 1-3
67. dakikada golün santrasında topu kazanan Denizlispor’da Mustafa Çeçenoğlu ceza sahasına girerek, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 1-4
89. dakikada kaleci İlyas’ın önde olduğunu gören Ömer Şişmanoğlu’nun aşırtma vuruşu filelerle buluştu. 1-5

Tepkili taraftar takımı bekledi, otobüs boş çıktı

Denizlispor'a karşı alınan farklı mağlubiyetin ardından tepkili taraftar, stat çıkışında takım otobüsünü beklemeye koyuldu. Stattan ayılan Kocaelispor takım otobüsünün boş olduğu görüldü. Tepkilerin geleceğini düşünen futbolcuların farklı araçlarla stattan ayrıldığı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler