Denizli, Altay'a kendi doğuş modelini getirecek

26.05.2021 - 23:16 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 08:38

Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, Süper Lig'e yükseldi. Peki Mustafa Denizli Altay'da teknik direktör olarak devam edecek mi? Detaylar haberimizde...

Denizli, Altay'a kendi doğuş modelini getirecek

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Efsanesi olduğu Altay'ı 18 yıl sonra Süper Lig'e taşıyan Mustafa Denizli, futbol tarihine bir kez daha adını büyük harflerle yazdırdı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan tek teknik direktör olarak tarihe geçen Mustafa Denizli, Altay'dan gelen çağrı üzerine ligin son haftalarında takımın başına geçti. Ligin son iki haftasında Altay'ın başına geçen Denizli, 2'de 2 yaparak play-off için hakkını kazandı.

18 yıllık özlemi bitirdi

Play-off'te İstanbulspor'u evinde 3-2 yenen Altay, rövanşı da 1-0 kazanıp adını finale yazdırdı. Siyah beyazlılar finalde de İzmirli hemşehrisi Altınordu'yu 1-0 ile devirip 18 yıl sonra Süper Lig'e çıktı. Şimde herkes gelecek sezon ne olacağını merak ediyor. Mustafa Denizli devam edecek mi etmeyecek mi?

Maaşının bağışlanmasını istedi

Denizli, takımı devralırken "Ben bu sezon için ücret istemiyorum. Bana verilecek ücretin Mehmetçik Vakfı ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’na bağışlanmasını istiyorum" dedi. Denizli bu şartla Altay'ın başına geçti. Mustafa Denizli, Süper Lig'de de Altay ile devam edecek ama başka bir rolde! Denizli, kendisinin teknik direktörlük kariyerinin başlangıç öyküsünü Altay'a taşıyacak.

Galatasaray'daki gibi yapacak

Galatasaray'da Jupp Derwall'in yardımcısı olarak yola çıkan Denizli, ilk şampiyonluğunu 1987-88'de yaşarken, Alman hoca sportif direktör pozisyonundaydı. Şimdi Denizli, Altay'da sportif direktör olarak kulübün tüm futbol planlamasının tek sorumlusu olacak. Takımın sahadaki sorumlusuysa bugünkü yardımcısı Mert Nobre olacak. Ama Denizli, engin tecrübesiyle Nobre ile de her zaman yakın temasta olacak.

Nobre ile ikinci şampiyonluk

Bu sezon Süper Lig'de Gençlerbirliği ile teknik direktörlüğe adım atan Mert Nobre, futbolcu olarak 2008-2009 sezonunda Beşiktaş forması giyerken Mustafa Denizli yönetiminde çifte zafer yaşamıştı. İkili şimdi İzmir'in siyah beyazlı ekibini Süper Lig'e taşıdı ve yeni hedef üst ligde de kalıcı hale getirmek.

Senin için hazırladığımız haberler