Deniz Çoban'a inceleme

30.09.2015 - 07:36 | Son Güncellenme: 30.09.2015 - 07:36

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçından sonra canlı yayına çıkarak özür dileyen hakem Deniz Çoban hakkında inceleme başlatılıyor.

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçından sonra canlı yayına çıkarak hata yaptığını itiraf eden ve özür dileyen hakem Deniz Çoban hakkında inceleme başlatılıyor.

Maçta her iki takım adına da tepki toplayan kararlara imza atan Deniz Çoban, talimatlara aykırı olarak izinsiz demeç verdiği için ilk etapta Merkez Hakem Kurulu’nda sözlü savunma yapacak. Çoban hakkında cezai işlem yapılıp, yapılmayacağına MHK karar verecek.

MHK’nin, Deniz Çoban’ın canlı yayına çıkarak özür dilemesini hoş karşılamadığı öğrenildi. Üst klasman hakeminin, “Hem ev sahibi takımdan hem konuk ekipten özür dilerim. Kendimle ilgili bir karar vermem gerekiyor. Belki kariyerimin sonuna doğru geliyorum” şeklindeki sözlerini yorumlayan üst düzey bir MHK yetkilisi ise “Biz değerlendirmemizi talimatlarda belirtilen unsurlar üzerinden yaparız. Medyaya demeç vermekle ilgili hükümler açık. Yaptırımlar da aynı şekilde” ifadelerini kullandı.

‘Çok yetersiz’

Deniz Çoban’la ilgili disiplin işleminin en kısa sürede başlayacağı, büyük bir olasılıkla da 3-4 haftalık dinlendirmeye gireceği öğrenildi. Çoban’ın, maçın gözlemcisi Turgut Sığıç’ın vereceği not doğrultusunda ekstra bir ceza daha alacağı belirtildi. İhraçlar ve penaltı pozisyonundaki kararları siyah-beyaz hata olarak görülürse Çoban’ın notu 7.4, yani “çok yetersiz” performans olacak.

Milliyet

Senin için hazırladığımız haberler