"Dengeli orta saha, kontrollü hucüm"

30.09.2015 - 08:57 | Son Güncellenme: 30.09.2015 - 08:57

Astana gibi çok koşup, agresif mücadele eden rakiplere oyunun kontrolünü elde tutmak şart. Asla gol yiyip yenik duruma düşmemek lazım. Podolski ve Sneijder’in şut ya da duran toplardan gol bulacağını düşünüyorum.

Vatan / Oğuz Çetin

Astana gibi çok koşup, agresif mücadele eden rakiplere oyunun kontrolünü elde tutmak şart. Asla gol yiyip yenik duruma düşmemek lazım. Podolski ve Sneijder’in şut ya da duran toplardan gol bulacağını düşünüyorum

Galatasaray'ın gruplardan çıkma şansı 2 Benfica maçına bağlı. A.Madrid, Avrupa’nın oyun gücü çok yüksek olan ekiplerinden. Hamza Hamzaoğlu’nun A.Madrid maçındaki 11’inin hatalı olması, takımın iyi oynamaması ve 2-0’lık mağlubiyetten dolayı hocaya, takıma olan inancı kaybettirmemeli. Zaten benim beklentim tüm ekiplerin A.Madrid’e yenilmesi yönünde. 

Başarıya giden yolda en önemli faktör Hamza Hoca’nın arayışlara son vermesi, her oyuncuyu temel pozisyonlarında oynatması. Bugün en büyük handikap, en önemli gol ayağı Burak’ın sakatlığı. Astana gibi çok koşup, agresif mücadele eden rakiplere karşı önemli olan oyunun kontrolünü elinde tutabilmektir. Asla gol yiyip, yeni duruma düşmemek gerekir. Bu açıdan top hakimiyeti ile oyuna hakim olup, dengeli ve kontrolü futbolu tercih etmek gerekir. 

Orta sahayı Selçuk ve Rodriguez ile tutmak, savunma 4’lüsüne destek vererek alanları daraltmak ancak her fırsatta Selçuk’un hücuma da destek vermesini sağlamak gerekir. Burak’ın yokluğunda Yasin, Sneijder, Podolski ve Umut hücum zenginliği yaratacaktır. Bu 4’lü oyunsal olarak gol bulamasa bile Podolski ve Sneijder’in şut ya da duran toplardan gol bulacağını düşünüyorum.

Bu maçta başta Muslera olmak üzere Carole, Denayer, Hakan, Semih veya Chedjou gibi oyuncuların bireysel hata yapmadan yük sek konsantrasyonla etkili savunma yaparak takıma büyük katkı sağlamaları gerekir.

Senin için hazırladığımız haberler