Deneyimli teknik adamdan Arda Turan'a çağrı!

23.08.2020 - 17:12 | Son Güncellenme: 23.08.2020 - 17:19

Futbolcuyken Galatasaray ve Fenerbahçe'de uzun yıllar oynayan teknik direktör Raşit Çetiner, canlı yayında Arda Turan'a seslendi. Transfer için ne dedi? Fenerbahçe için neler söylüyor? Raşit Çetiner konuştu...

Deneyimli teknik adamdan Arda Turan'a çağrı!

Futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe formaları giyen Raşit Çetiner, futbolun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi için ne düşünüyor? Fenerbahçe hakkındaki fikirleri neler? Raşit Çetiner, görüşlerini canlı yayında anlattı.

Radyospor'da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Raşit Çetiner'in açıklamaları şu şekilde:

Planlama eksikliği ve mali zorlukların etkisi...

Koronavirüsün futbolu negatif etkilediğini dile getiren Raşit Çetiner, kulüplerin başarılı bir transfer politikası yürütebilmesi için birçok parametrenin olduğunu söyledi. Raşit Çetiner, transfer konusunda planlama eksikliği olduğunu ve bunda kulüplerin yaşadığı mali zorlukların etkisi olduğuna da dikkati çekti.

"Transfer önemli ama daha önemlisi takım olabilmek"

Futbolcuyken Fenerbahçe forması da giyen Raşit Çetiner, sarı-lacivertlilerin durumunu yorumladı. Çetiner, "Erol Bulut teknik adamlık kariyerine iyi bir başlangıç yapmıştı. Abdullah Avcı ile çalıştı. Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor'da yaptıkları ortada. Başarılı gidiyor. Tabii ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor bunlar büyük camialar... Dolayısıyla beklentiler olacak. Transferler yapılıyor. Önemli olan iyi bir takım oluşturabilmek" diye konuştu.

"Caner ve Gökhan, camia değiştirmenin zorluğunu yaşıyorlar"

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün Beşiktaş sonrası Fenerbahçe'ye gitmesine de değinen Raşit Çetiner, "Caner ile Gökhan yıllarca Fenerbahçe'ye başarılı şekilde hizmet etti. Beşiktaş'a gittiklerinde orada da aynı şekilde mücadele ettiler. Performans verdiler. Camia değiştirmek zordur. Bunun zorluğunu yaşıyorlar. Futbolda böyle transferler var. Futbolcuların yaşına da takmıyorum. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen çok iyi örnekler var Türk futbolunda" açıklamasını yaptı.

Raşit Çetiner'den Arda Turan'a canlı yayında çağrı

Tecrübeli teknik adam Raşit Çetiner, yeniden Galatasaray forması giyecek Arda Turan'a da canlı yayında çağrıda bulundu. Çetiner, "Arda Turan çok önemli bir futbolcu. Türk futbolu adına bir değer. Barcelona ve Atletico Madrid gibi üst düzey takımlarda oynadı. Fatih Terim ona bir kez daha el uzattı. Fatih ağabeyin kendisine sunduğu bu şansı iyi kullanmalı. Bir ağabeyi olarak bu çağrıyı yapmak istiyorum. Arda, tam olarak kendisini futbola vermeli. Verirse başarılı olabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler