Demirkol'dan Galatasaray sözleri: "Aklın yolu bir..."

13.11.2019 - 21:46 | Son Güncellenme: 13.11.2019 - 21:46

Demirkol'dan Galatasaray sözleri: "Aklın yolu bir..."

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu maçında A Milli Futbol Takımımız, İzlanda'yı konuk edecek. Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programında karşılaşmanın öncesindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Türkiye'nin stoper ikilisi nasıl olacak?

Çağlar Söyüncü kesin oynar herhalde. Avrupa'daki en üst düzeyde oynayan stoperlerden biri. İzlanda yan toplarda iyi. Farklı varyasyonlar var gibi. Oynayan Ozan mı yoksa oynamayan Merih mi oynar? Ozan'ın da bu sezon 2 tane kafa golü var. Onlar da kulüpte yiyordu. Biz 3 gol yedik. İzlanda 10 gol yedi. 13 de atmışlar. İzlanda'nın en iyi durumu değil. Ben sanki Merih'le başlar diyorum, Ozan da olursa şaşırmam.

Cengiz Ünder oynar gibi geliyor. Biz potansiyellerden konuşuyoruz, performanslarını bilmiyoruz. Okay, Mahmut'la oynarken çok defansif oluyoruz. Mahmut, Emre'nin yokluğunda takımın beyni. Yusuf mu yoksa Hakan mı oynayacak?

Cenk destek oyuncu gibi oynuyor. Cengiz Ünder ise İzlanda maçı için belirleyici olabilir. Havuz geniş. Şenol hoca basın toplantısında kimlerin oynayacağını söylemez ama merak ediyorum. Yükselen oyuncular da var. 

Ben Şenol hocanın 3'lü savunma ile oynadığını görmedim. Pek tercih etmiyor. Sahada 3 stoper olur ama 3'lü oynamak farklı. Hiçbir takım sahaya beraberlik için çıkmaz. Bunu nasıl tarif edersin? Cambazlık gibi bir şey. İzlanda da bütün riskleri alarak üstümüze gelmeyecek. İki takım da oyun ezberini oynar. İzlanda riski artırırsa biz koşulardan yararlanacağız. Beraberliği bir opsiyon olarak elinde tutarsın. 

"Vedat Muriç'in ağrı eşiği yüksek"

Vedat'ın ağrı eşiği çok yüksek. Güçlü ve kuvvetli bir adam. Ağrısını unutabiliyor. Bu iş bünye meselesi. Vedat eşik atlayacağı sezonda, transfer yapabileceği bir dönemde. Uluslararası ve yerel müsabakalarda iş yapıyor. Keşke Vedat bu iki maçı oynayabilseydi.

Adil Rami'nin futbolla ilişkisi zayıflamıştı. Rami kendisini ikna etmiş, futbola dönme konusunda. Fransa'da konuştuğumuz insanlar, 'Mental olarak futbol yok, kafasında bitirmiş' dediler. Comolli karşısına alıp konuştuktan sonra değişmiştir fikirleri. Bugün çıkan haberler... Transfer ıskası. Tolga Ciğerci konusunda bütün övgüleri yapmak lazım. Bir sene boyunca para verilmedi. Çok iyi tedavi edildi, döndü ve Fenerbahçe'ye katkı veriyor. Eğer durum haberlerdeki gibiyse ciddi bir ıska. Rami'ye bir ihtiyaç var mı? Serdar Aziz böyle oynarsa gerek yok.

Konyaspor maçında Kruse yoktu. Fenerbahçe'nin en iyi oyunlarından biriydi. Hiçbir maçın oyuncusu seçilmeden Kruse sezonun oyuncusu seçilebilir. Kruse bence takımı anladı. Oyunu en iyi anlayan ve arkadaşlarını da çözen bir oyuncu. Geri kalanlar onu anlamadı. Maç için çok enerji sarf ediyor. Karşılıklı olarak birbirlerini anlarlarsa sezonun en iyi oyuncusu olabilir. Vedat veya Emre Belözoğlu oynayacaksa Fenerbahçe onları arar, Kruse'yi değil. Luiz Gustavo okuduğu oyun içinde mutlak yapmak zorunda olduğu işi yapmaya çalışıyor. 

"Galatasaray'ın en güçlü ismi Fatih Terim"

Aklın yolu bir. Sezon ayın kaçında bitecek? 17 Mayıs. Bir hafta sonrasına seçim açıkla. Sen bu sene şampiyon olursan seçimi de kazanırsın. Fatih Terim'i rahat ettirmen lazım. Futbolla ilgilenemiyor. Herkesin huzura ve rahatlığa ihtiyaç var. Galatasaray Kongresi'nde menfaat çevreleri vardır. Bu sadece Galatasaray için geçerli değil. Bunun aksi bir durum söz konusu değil. Aklıselim olan çoğunluktur ve amaçları sportif başarıdır. Galatasaray sportif olarak iyi giderse herkes o başkana oy verir. Kimse İnan Kıraç'ın lafını dinlemez, geçiniz bunları. 8000 kişiyi kontrol edebilir misin? Yok böyle bir şey. Hayat geçer mi böyle? Eskiden yıldız başkanlar, güçlü adaylar vardı. Çıkardı ve herkes tamam derdi. Ünal Aysal görev süresince başarılı oldu. Çekilmeyi de bildi. En büyük güç kapıyı vurup gidebilmektir. Galatasaray'ın bir numaralı ismi Fatih Terim. 2, 3, 4, ve 5'te Fatih Terim. 6. isim ise Ergin Ataman. Rahmetli Özhan Canaydın seçilmeden önce herkes bir gün onun geleceğini biliyordu. Öyle bir aday yok. Fatih Terim başkan adayı olmaz. Başkanlık gönüllü yapılan bir iş. Profesyonel çalışan insanlar başkan olmak istemezler. 

Diagne ile olan kopuşun içinde neler var? Salt performans olamaz. Antrenman performansı, ikili ilişkileri, psikolojik nedenleri olabilir. Bir taraftan da adam dünyanın golünü atmıştı. Ayrılık sürecinin içinde kabul edilemez bir şey yoksa, Diagne'yi çağırabilirsin. Maaşını zaten sen ödüyorsun. Transfer edildiği günden bugüne kadar olan süreç çok dramatik. Galatasaray'ın şampiyonluğunda rolü de var. Gomis'ten sonra Galatasaray'ın forveti olmak kolay değil.

Oğuzhan Özyakup hakkında...

Oğuzhan Şenol hocanın ilk senesinde olağanüstüydü. Bu durum oyuncunun kendisiyle alakalı. Büyük yetenek. Oğuzhan kendi yeteneklerini sahaya uzun zamandır yansıtamıyor. Bir dönemde potansiyelini göstermişti.

Senin için hazırladığımız haberler