Bahçeli'nin Beşiktaş Tepkisine Mehmet Demirkol ve Güntekin Onay Cevabı

27.02.2023 - 13:20 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 13:37

Devlet Bahçeli'nin hükümeti istifaya çağıran Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarına tepki göstermesine Mehmet Demirkol ve Güntekin Onay'dan çarpıcı yorum.

Bahçeli'nin Beşiktaş Tepkisine Mehmet Demirkol ve Güntekin Onay Cevabı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının son oynanan maçlarda "Hükümet istifa" tezahüratı yapması kamuoyunun bir numaralı gündemi haline geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin buna tepki gösterip Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesinden sonra çok sayıda kulüp yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli'den sonra kulüpler peşpeşe açıklama yaptı

Bahçeli'nin açıklamalarından hemen sonra, Yeni Malatyaspor'dan Çaykur Rizespor'a, Alanyaspor'dan Başakşehir'e, Ankaragücü'nde Konyaspor ve Kayserispor'a kadar çok sayıda kulüp yaptıkları açıklamada taraftarların tribünde siyasi tezahürat yapmasına karşı olduklarını duyurdu. Çaykur Rizespor, açıklamasında taratarlara 'foseptik lağımları' gibi ağır ithamlar da kullandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da bir takım çıkar gruplarının provakasyonu olduğunu söyleyerek, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Demirkol'dan çarpıcı Atatürk benzetmesi

Diğer yandan geleneksel ve dijital medyanın ünlü isimleri isimleri tribünlerde yapılan bu tezahüratlara gösterilen tepkilere sessiz kalmadı.Mehmet Demirkol, Güntekin Onay, Mert Aydın, Halil Özer, Emre Özcan ve Uğur Karakullukçu, yaptıkları paylaşımlarda özellikle devlet ile hükümetin eş tutulmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Demirkol, milyonlarca görüntüleme alan Twitter paylaşımında, "Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı. İnsanlar devletinin yanında hükümetin karşısında olabilir. Demokratik haktır" diye yazdı.

Onay: Hükümetle devlet aynı şey değil

Güntekin Onay da devlet-hükümet ayrımı yapılmamasına tepki göstererek, "Hükümet ve devlet kavramlarını ayırd etmek bu kadar zor olmamalı ! Biz devletin yanındayız zor günlerde. Devletimiz güçlüdür ve vatandaşının yardımına koşar. Hükümet ile devlet aynı şey değil" ifadelerini kullandı. Onay'ın paylaşımı da yine milyonlarca görüntülemeye ulaştı.

Karakullukçu'den Bahçeli'ye gönderme

Uğur Karakullukçu, tribünlerdeki hükümet istifa tepkilerine ilk tepkiyi vererek gündemi oluşturan ve Beşiktaş üyeliğinden istifa eden MHP Genel Başkanı'na gönderme yaparak, "Deprem sürecinde 10 gün ortadan kaybolanların Beşiktaş üyeliğinden 10 dakikada istifa edebilmesi mutluluk verici... Umarım işini yapamayan herkes bu kadar hızlı aksiyon alıp istifasını verir" dedi. Karakullukçu'nun paylaşımı da milyonlarca görüntüleme aldı.

Uluca: Siz kime hakaret ediyorsunuz?

Emre Özcan, Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması talebine "Herhangi bir konuya dair susturmaktan ya da yasaklamaktan başka hiçbir önerisi yok. Korku futbola da sıçradı demek ki" diyerek, tepki gösterdi. Orhan Uluca da açıklama yapan kulüplere seslenerek, "Sevgili Anadolu Kulübü Başkanları; Sizler, emanet edilen parayı doğru kullanmakla yükümlü olan seçilmiş ve bunu yapmadığınızda değiştirilecek/soruşturulacak insanlarsınız,  iktidar partisi gibi. Sizi taraftar, iktidarı halk seçer ve sorgular. Siz kime hakaret ediyorsunuz?" dedi.

Mert Aydın: 12 Eylül'ün en büyük kötülüğü

Bir başka gazeteci yazar Mert Aydın, yaptığı paylaşımda taraftarların siyaset yapmasının yasaklanmasının bir 12 Eylül darbe rejimi ürünü olduğuna vurgu yaptı. Aydın, "12 Eylül’ün topluma yaptığı en büyük kötülük, 'Politikacı değilsen politika yapmamak gerekir' sığlığı. Halbuki herkes siyasete bulaşmalı. Futbol taraftarı da. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarına karşı bazı kulüplerin yaptıkları açıklamalar, 12 Eylül sığlığının devamı" dedi.

Üç büyükler depremzede için en öndeydi

7.7 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve toplam 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremden sonra başta Beşiktaş, Fenerbahç ve Galatasaray kulüplerinin taraftarı olmak üzere büyük yardım kampanyalara örgütledi. Dün son olarak Beşiktaş taraftarı ülkeyi duygulandıran bir eyleme imza atarak binlerce peluş oycuncağı Antalyaspor maçında sahaya attı. Cumratesi günü Fenerbahçe taraftarı Konyaspor, Beşiktaş maçı da pazar günü oynanan Antalyaspor maçında deprem konusundaki tepkilerini "Hükümet istifa" tezahüratıyla ortaya koydu. 

Senin için hazırladığımız haberler