Mehmet Demirkol: "Galatasaray Mercedes'i varken, Ferrari aldı!"

05.09.2024 - 00:56 | Son Güncellenme: 05.09.2024 - 01:16

usta yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Napoli'den kiraladığı Victor Osimhen'le ilgili önemli yorumlara imza attı. İşte detaylar...

Mehmet Demirkol: "Galatasaray Mercedes'i varken, Ferrari aldı!"

AJANSSPOR-HABER

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında yayınlanan "Oyna Devam" programına Galatasaray'ın Victor Osimhen transferini masaya yatırdı.

"Galatasaray, Mercedes'i varken Ferrari aldı"

Kadroda Mauro Icardi varken, Victor Osimhen gibi bir yıldız eklemesinin lüks olduğuna vurgu yapan Demirkol "Victor Osimhen transferi bu yaz transfer döneminde Avrupa’daki en acayip iş oldu. Bu transfer sanki evde Mercedes araç varken bir de Ferrari almaya benzedi." dedi.

"Dünyanın en iyi hücumcularından birini kadrona kattın"

Galatasaray'ın dünyanın en iyi forvetlerinden birini kadrosuna kattığını belirten spor yorumcusu "Şampiyonluk bir günlük sevinç ama transfer öyle değil. Üç ay boyunca transfer için hayaller kuruluyor. Bir anda dünyanın en iyi hücumcularından biri senin kadrona katılıyor. İşte sen o an kralsın." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da bir ayrılık daha! Resmi açıklama geldi
Habere Git

"Osimhen oynayıp adından söz ettirmek istiyor"

25 yaşındaki golcünün Galatasaray'a motive bir biçimde geldiğini belirten Demirkol "Taraflar için böyledir ama yönetici için böyle olmamalı. Yönetici olduğun zaman taraftar kimliğini bir kenara koymalısın. Osimhen’in bir davası var. 'Kendimi Nijerya’da yine sevdireceğim ve ben üst düzey futbol oynamaya yeniden başlayacağım'. Galatasaray için bunlar avantaj. Ocak’a kadar Napoli’de yatabilirdi. Şimdi oynayıp adından söz ettirmek istiyor." dedi.

"Mbappe, Haaland neyse Osimhen o..."

Osimhen'in Galatasaray yönetimini rahatlatan bir hamle olduğunu vurgulayan gazeteci "Yönetim açısından baktığımızda Galatasaray bu transferi neden yaptı sorusunun cevapları Young Boys'a elenmenin verdiği müthiş baskı. Hermosa‘yu alacağız dediler alamadılar ve kendi başlarına iş açtılar. Galatasaray’ın oyununda çok büyük bir düşüş vardı. Bütün bunlar toplandığında herkes yönetimin iki ayı göremeyeceğini düşünüyordu. Yönetim açısından Osimhen transferi bu durumdan çıkma hamlesi oldu. Haaland, Mbappe neyse bu adamda o." dedi.

"Icardi'nin eksik noktalarını Osimhen tamamlayabilir"

Galatasaray'ın kanat rotasyonunda eksiklik bulunduğunu belirten Mehmet Demirkol "Şimdi saha içindeki oyun nasıl olacak? Bu Okan Buruk’un işi... Galatasaray’ın Icardi’nin sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlarda Osimhen ile oynamak istemesini anlıyorum. Galatasaray’da kanat hücumcusu eksiği var artık. Icardi’nin başarılı olduğu taraflar var ama eksik kaldığı taraflarda var eksik olduğu kısımları Osimhen ile doldurabilir." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Osimhen videosu için flaş teori!
Habere Git

"Galatasaray'ın forveti destekleyecek bir orta sahaya ihtiyacı var"

Galatasaray'ın orta saha rotasyonunda müdahaleye ihtiyacı olduğunu belirten yorumcu "Çift santraforu arkadan destekleyecek bir üçlü orta sahaya ihtiyaç var bu şart. Torreira ve Sara ikilisi ile olmaz. Torreira, Sara ve Kerem Demirbay orta sahası olursa bence dengeli bir orta saha olur ama Okan Hoca’nın kafasında hiç yok bu. Hakim Ziyech’in varlığı yokluğu belli değil. Kerem Aktürkoğlu’nun gitmesi gerekiyordu artık Galatasaray ile ilişkisi bitmişti, onu kabul ediyorum ama özellikle ligde en kritik noktada elini masaya koyan adam oldu." dedi.

"Barış sağ tarafa geçmeli, başka çaresi yok"

Okan Buruk'un Barış Alper'i sağ beke devşirmesi gerektiğini belirten Demirkol "Okan Hoca’nın; Barış’ın sağda, Jakobs’un solda olduğu bir 4’lü savunma ile birlikte orta sahayı halletmesi lazım başka çaresi yok gibi görünüyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler