(Yazılı Özet) Fatih Karagümrük-Adana Demirspor Maç Sonucu: 2-0

23.10.2023 - 22:05 | Son Güncellenme: 24.10.2023 - 00:01

Süper Lig'de VavaCars Fatih Karagümrük evinde konuk ettiği Adana Demirspor'u 2-0 mağlup ederek 6 maç aradan sonra kazanmayı başardı.

(Yazılı Özet) Fatih Karagümrük-Adana Demirspor Maç Sonucu: 2-0

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor'u Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda konuk etti. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf 2-0 ile ev sahibi ekip oldu.

6 maç aradan sonra galibiyet geldi

Fatih Karagümrük son olarak Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Rams Başakşehir'i 2-0 ile geçmişti. Sonrasındaki 6 maçta; 3 mağlubiyet, 3 yenilgi alan İstanbul ekibi uzun bir aranın ardından bugün galibiyetle tanıştı. Fatih Karagümrük puanını 9'a yükselterek 13. sıraya yükseldi.

Demir'in serisi bitti

Süper Lig'de son üç maçını kazanan Adana Demirspor'un galibiyet serisi Fatih Karagümrük karşısında son bulmuş oldu. Mavi Şimşekler bu sezon Süper Lig'de 2. yenilgisini alarak 17 puan ile 3. sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor'da Balotelli, Fatih Karagümrük'e karşı forma giyemeyecek
Habere Git

Eski Fenerbahçeliler maçı aldı

Karagümrük'e galibiyeti getiren golleri yaz aylarında Fenerbahçe'den transfer edilen Nazım Sangare (52) ve Serdar Dursun (89) kaydetti.

Atılay Canel: “Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık”

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Adana Demirspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel, “Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Maça iyi başladık. Oyunu sahada iyi yönettik. İlk yarıyı berabere bitirmemize rağmen ikinci yarıda bulduğumuz goller ile 3 puanı kazanan taraf olduk. Üzerimizde bir baskı vardı. Bu galibiyet ile bu baskıyı da kırdığımızı düşünüyorum. Güzel bir havada, güzel bir zeminde iyi bir galibiyet elde ettik” diye konuştu.

Beşiktaş’tan kiralık olarak kadroya katılan kaleci Emre Bilgin’in performansından memnun olduklarını dile getiren Atılay Canel, “Emre Bilgin'in performansından memnunuz. Umuyorum ki Türk futbolu iyi bir kaleci kazanacak. Karagümrük formasını giyen her oyuncu bizim için değerli. Bugün sahaya çıkan ve üstün performans gösteren her oyuncumuzu tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Patrick Kluivert: “Hayal kırıklığı yaşadığımız bir maçı geride bıraktık”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert ise, “Aslında çok hayal kırıklığı yaşadığımız bir maçı geride bıraktık. Birçok oyuncumuz bugün sahada seviyesinin altında oynadı. Bireysel hataların da çok yaşandığı maçı kaybettik. İyi bir reaksiyon göstererek önümüzdeki maça hazırlanacağız. Bu gün istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ve sonuç olarak mağlup olduk” diye konuştu.
Milli takımdan dönen Yusuf Sarı’nın performansının sorulması üzerine konuşan Kluivert, “Maçtan önce çok dikkatli olmamamız gerektiğini oyuncularıma anlatmıştım. Karagümrük, boş alan bıraktığınızda bu durumu iyi değerlendiren bir takım. Tek tek oyuncularımı hedef göstermek istemiyorum. Takım olarak iyi oynayamadık” ifadelerini kullandı.

Altyapısından yetiştiği Ajax’ın Hollanda Ligi’ndeki performansının sorulması üzerine konuşan Kluivert, “Önceliğimiz Adana Demirspor. Ama yetiştiğim kulübün bu durma gelmesi üzücü bir durum. Toparlanarak eski performanslarını yakalayacaklarını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler