Beşiktaşlı Demir Ege Tıknaz geleceğin yıldız adayı

20.12.2022 - 18:50 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 19:03

Beşiktaş’ın genç futbolcusu Demir Ege Tıknaz, The Athletic tarafından belirlenen 2026 Dünya Kupası'nda yıldızlaşabilecek 7 oyuncu arasında kendine yer buldu

Beşiktaşlı Demir Ege Tıknaz geleceğin yıldız adayı

The Athletic tarafından 2026 Dünya Kupası’nda yıldızlaşabilecek futbolcular listesine Beşiktaş’ın genç futbolcusu Demir Ege Tıknaz girdi.

O sakatlık, beni olgun yaptı

The Athletic'e röportaj veren 18 yaşındaki Demir Efe Tıknaz, "16 yaşında belimde bir kemik kırıldı. Tekrardan iyileşmek ve sahalara dönmek çok zordu. 6 ya da 7 ay futbol oynayamadım. Asla pes etmedim. Her zamankinden daha fazla çalıştım. Bu da benim gelişmeme gerçekten çok yardımcı oldu. O sakatlık, beni olgun yaptı." şeklinde konuştu.

Yetenekli bir orta saha oyuncusu

The Athletic tarafından kullanılan ifadelerde 18 yaşındaki orta saha için, "İstanbul doğumlu yetenekli bir orta saha oyuncusu olan Demir Ege, düzenli olarak Beşiktaş'ın 19 yaş altı takımında ve Avrupa'nın en iyi kulüplerine geçiş kapısı olarak görülen UEFA Gençlik Ligi'nde forma giydi. Topa hakimiyeti ve pas yeteneği onu diğerlerinden ayırıyor" denildi. 

İlgini Çekebilir
Eşiyle maç yönetti, siftahı Beşiktaş'la olacak
Habere Git

Beşiktaş A takımına dahil edildi

2004 yılında İstanbul'da doğan Ege Tıknaz'ın Beşiktaş ile 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Geçtiğimiz ara transfer döneminde Beşiktaş'ın A takımına dahil edilen sonra genç oyuncu, tekrardan Beşiktaş U19 takımına geri döndü. Ege Tıknaz, toplamda 30 maçta forma giyerken 2 de gol kaydetti.

The Athletic'in listesindeki diğer isimler

The Athletic'in 2026 Dünya Kupası'nda yıldızlaşabilecek oyuncu listesindeki diğer isimler şöyle: Cape Town forması giyen Luphumlo Sifumba, Tottenham forması giyen Alfie Devine, Seoul forması giyen Kang Seong-jin, Sydney forması giyen Adrian Segecic, Punjab forması giyen Bikash Yumnam ve Santos forması giyen Salvador Mariscal 

Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı

Eylül ayında Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzalayan Tıknazı için Beşiktaş'tan şu açıklama yapıldı. "Kulübümüz, Futbol Akademimizden yetişen genç futbolcumuz Demir Ege Tıknaz ile profesyonel sözleşme imzaladı. Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir araya geldiği Demir Ege Tıknaz’a başarılar diledi." 

Senin için hazırladığımız haberler