De Rossi sordu, Zeki Çelik cevapladı! İşte en nefret ettiği Türk takımı

09.06.2024 - 15:56 | Son Güncellenme: 09.06.2024 - 16:10

Roma Teknik Direktörü Daniele De Rossi, Serie A'da Lazio derbisi öncesi futbolculara en nefret ettikleri takımı sordu. Zeki Çelik'in cevabı dikkat çekti.

De Rossi sordu, Zeki Çelik cevapladı! İşte en nefret ettiği Türk takımı

AJANSSPOR HABER

Almanya'da düzenlecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek olan A Milli Takım'ın kadrosunda yer alan Zeki Çelik, Roma Teknik Direktörü Daniele De Rossi'nin açıklamalarının ardından gündem oldu. İtalyan hoca, başarılı sağ bekin en nefret ettiği takımı söyledi.

"Futbolculara 'Çocukken hangi takımdan nefret ederdiniz?' diye sordum"

Serie A'nın 31'inci haftasında oynanan Roma - Lazio maçı hakkında konuşan Roma Teknik Direktörü Daniele De Rossi, derbi öncesi futbolcuları motive etmek için bir konuşma yaptığını açıkladı. De Rossi, "Lazio maçına hazırlanırken onları yenmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedim ama başaramadım. Sonra futbolculara 'Çocukken hangi takımdan nefret ederdiniz?' diye sordum" dedi.

"Türk futbolcuma sordum, 'Fenerbahçe' dedi"

De Rossi, "Portekizli futbolcular 'Sporting' dedi. Türk futbolcuma (Zeki Çelik) sorduğum zaman 'Fenerbahçe' dedi. Diğer futbolcularıma da sordum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Aziz Yıldırım'a yanıt: "Onlara tavsiyem..."
Habere Git

"Nefret ettiğiniz takıma karşı oynadığınızı düşünün"

Sözlerine devam eden İtalyan teknik adam, "Sonrasında onlara şunu söyledim: Şimdi çocukken nefret ettiğiniz takıma karşı oynadığınızı ve onların canına okumanız gerektiğini düşünün" şeklinde konuştu.

Roma yendi, Zeki sarı gördü

De Rossi'nin yaptığı motivasyon konuşmasının ardından Roma, Lazio'yu konuk ettiği mücadeleyi 1-0 kazandı. Maça ilk 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Zeki Çelik, 68'de sarı kart gördü.

Galatasaray'ın gündeminde

De Rossi'nin yaptığı açıklama ile gündem olan Zeki Çelik, Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'ın transfer listesinde yer alıyor. İtalyan basını, Sarı-Kırmızılılar'ın Zeki Çelik için Roma ile temasa geçtiğini ve anlaşmanın yakın olduğunu kaydetti.

İlgini Çekebilir
Eyüpspor lig maçlarını nerede oynayacak? İşte cevabı...
Habere Git

Zeki Çelik'in kariyeri

Bursaspor altyapısından yetişen ve 2015'te profesyonel olan Zeki Çelik, Bursa Nilüfer'deki kiralık döneminin ardından 1.25 milyon Euro'ya İstanbulspor'a transfer oldu. 2018'de Ligue 1 ekibi Lille'e, 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında imza atan Zeki, Temmuz 2022'de 7.4 milyon Euro'ya Roma'nın yolunu tuttu.

Zeki Çelik'in bu sezonki performansı

2023/24 sezonunda Roma formasıyla 29 maça çıkan Zeki Çelik, 1521 dakika sahada kalırken 2 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. 27 yaşındaki sağ bek, 3 mücadelede sarı kart, 1 maçta kırmızı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler