Daniel Ricciardo'nun form düşüklüğüne eski takım arkadaşından tepki...

31.03.2024 - 18:05 | Son Güncellenme: 31.03.2024 - 18:14

Formula 1 takımlarından Visa CashApp RB pilotu Daniel Ricciardo'nun eski takım arkadaşı Hulkenberg, Avustralyalı pilotun form düşüklüğü hakkında konuştu.

Daniel Ricciardo'nun form düşüklüğüne eski takım arkadaşından tepki...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Visa CashApp RB pilotu Daniel Ricciardo'nun son zamanlarda yaşadığı form düşüklüğü, bir dönem Renault takımı altında birlikte yarıştığı eski takım arkadaşı Nico Hulkenberg tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Hulkenberg, Ricciardo'nun form düşüklüğü ile ilgili F1 TV'ye konuştu ve "Bunu anlayamıyorum çünkü 2019'da çok rakbetçiydi ve hızlıydı. O günden bugüne dek zorlanıyor" dedi.

"Hala iyi bir pilot ama..."

34 yaşındaki pilotun form kaybını anlayamadığını söyleyen Nico Hulkenberg, "Özellikle dışarıdan bakıldığında, tüm bilgilere ve tüm verilere sahip değilseniz bir şey söylemek zordur. Ama evet, nedenini bilmiyorum. Bence hala iyi bir pilot ama o zamanlar daha güçlüydü" açıklamasını yaptı.

Daniel Ricciardo'nun performansı

Kariyerinde 32 podyumu bulunan Ricciardo, bu sezon puan barajında yer alamadı. Geçen sezon eski adıyla AlphaTauri'ye katılan ve eli kırıldıktan sonra bir süre koltuğunu genç pilot Liam Lawson'a devreden Daniel Ricciardo, 6 puan alarak sezonu tamamlamıştı. Bu sezon ise çıktığı üç yarışta da ilk 10'un dışında kalan 34 yaşındaki yıldız pilot, henüz takımına puan kazandıramadı.

RB'nin tek puanı, Avustralya GP'de Yuki Tsunoda'dan geldi. Japon pilot, 7. sırada tamamladığı yarışta hem hanesine hem de takımına 6 puanı yazdırmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler