Dallas Cowboys'a evinde Buffalo Bills şoku

29.11.2019 - 04:51 | Son Güncellenme: 29.11.2019 - 04:51

NFL'in 13. haftasında Dallas Cowboys, sahasında Buffalo Bills'i konuk etti. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Buffalo Bills'ten sayı gelmedi. Dallas Cowboys ise, maçın ilk hücum serisinde touchdown yaptı. 8 yardlık pas oyununda deneyimli tight end Jason Witten, sağ köşeye yaptığı koşuda, Dak Prescott'ın pasını aldı ve gol bölgesine girdi. (10.34) Touchdown sonrasında Brett Maher'in ekstra golü isabetli oldu. Cowboys, ilk 15 dakikayı 7-0 önde tamamladı.
 
Buffalo Bills'in Teksas ekibine cevabı, ikinci çeyrekte eski bir Dallas Cowboys wide receiverından geldi. Cole Beasley, Josh Allen'ın 15 yard mesafeden gelen pasını rakip yarı alanının 10 yard çizgisinde yakaladı ve önündeki boşlukta zorlanmadan topu gol bölgesine götürdü. Akabinde Stephen Hauschka'dan ekstra gol geldi ve Bills skora denge getirdi. (8.01) New York ekibinin savunması da kısa sürede devreye girdi. Savunma hattında defansif tackle pozisyonunda oynayan Star Lotulelei, Dak Prescott'ın attığı kısa mesafeli pasta topun kendine çarpması sonrası hızlı bir hamle yaptı. Topu yakalayan Lotulelei, rakip yarı sahasının 29 yard çizgisine kadar ilerledi. (5.32) Fakat Buffalo Bills, interception sonrası elde ettiği hücum serisinde öne geçme şansını değerlendiremedi. Genç oyun kurucu Josh Allen'ın ikinci hakta sacklenmesi, Bills'in Dallas Cowboys yarı sahasında, 32 yard çizgisine gerilemesine neden oldu. Hücum hakkını yenileyemeyen Mavi Kırmızılılar, Stephen Hauschka'nın 50 yard uzaktan alan golü kaçırmasıyla eşitliği bozamadı. (4.25) Ancak Cowboys hücumu bir kez daha top kaybı yaptı. Çaylak defansif tackle Ed Oliver, Dak Prescott'ın elindeki topa müdahale etti. Oliver'ın hamlesiyle Dak Prescott hem sacklendi hem de topu yere düşürdü. Fumble sonrası yere düşen topu defansif end pozisyonunda oynayan Trent Murphy yakaladı ve Buffalo'ya yeni bir hücum hakkı kazandırdı. (3.20) 
 
New York ekibi, bu sefer eline geçen fırsatı değerlendirdi. Wide receiverlardan John Brown, bir fake oyunda topu aldı ve kariyerindeki ilk pasını touchdowna çeviren isim, çaylak running back Devin Singletary oldu. toplam 28 yardın geride bırakıldığı hücumda, topu Cowboys yarı sahasının 7 yard çizgisinde alan Singletary, boş bir alanda gol bölgesine girdi. Ancak öne geçen Bills, Stephen Hauschka'nın ekstra golü kaçırmasıyla farkı 7 sayıya çıkaramadı. (1.52) Dallas Cowboys da, çeyreğin son hücumunda, Brett Maher ile farkı 3 sayıya indirecek alan golü şansını değerlendiremedi. Buffalo Bills, devre arasında 13-7'lik üstünlükle soyunma odasına gitti. 
 
Üçüncü çeyreğe hücumla başlayan Bills, Stephen Hauschka'nın 41 yard uzaktan attığı alan golüyle skoru 16-7'ye getirdi. (10.47) Dallas Cowboys'a karşı etkili savunmasını sürdüren Bills, 7 dakika 10 saniye sonra, Josh Allen'ın 15 yardlık koşu touchdownıyla farkı çift hanelere çıkardı. Stephen Hauschka, bu touchdown sonrasında ekstra golü attı ve çeyreğin de sonucunu belirledi. (3.37) Cowboys'ta wide receiver Micahel Gallup, çeyreğin bitimine 25 saniye kala, sayı için oynadığı üçüncü hakta, 6 yardlık pas oyununda Dak Prescott'ın attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Hakemler ilk olarak touchdown verse de, pozisyonun tekrarı videodan izlendi ve Gallup dışarıda düştüğü için touchdown geçersiz oldu. Teksas ekibi, son hakkında da isabetsiz bir pas oyunu oynadı ve top kaybı yaptı. 
 
Son 15 dakikaya 23-7 önde giren Buffalo Bills, önceki çeyrekten kalan hücum serisini Stephen Hauschka'nın 26 yardı uzaktan attığı alan golüyle tamamlayıp skoru 26-7'ye getirdi. (8.26) Maçın ilk hücum serisi sonrasından beri skorda suskun olan Dallas Cowboys, maçın bitimine yaklaşık 4 dakika kala ikinci touchdownını yaptı. Wide receiver pozisyonundaki Ventell Bryant, Dak Prescott'ın 15 yard uzaktan attığı pası yakaladı. Touchdown sonrasında ekstra 2 sayı deneyen Teksas ekibi, Dak Prescott-Jason Witten ikilisinin oynadığı pas oyunundan istediği sonucu aldı ve farkı 11 sayıya indirdi. (4.01) Kalan sürede sayı olmadı ve Buffalo Bills karşılaşmayı 26-15 kazandı.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 DALLAS COWBOYS 
 
Dak Prescott (QB): 49'da 32 pas isabeti, 355 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 1 interception pas, 1 ekstra 2 sayı pası
 
Jason Witten (TE): 8'de 6 pas yakalamada 42 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı, 1 ekstra 2 sayı pası yakalama
 
 BUFFALO BILLS 
 
Josh Allen (QB): 24'te 19 pas isabeti, 231 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 10 koşu oyununda 43 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
John Brown (WR): 4'te 3 pas yakalamada 26 yard mesafe, 15 yardlık touchdown pası
 
Cole Beasley (WR): 7'de 6 pas yakalamada 110 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Ed Oliver (DT): 3'ü solo, toplam 4 tackle, 2 sack

Senin için hazırladığımız haberler