Dalgalı denizde 79 günde ilk kupa

28.01.2021 - 01:48 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 08:20

Abdullah Avcı, Trabzonspor'la sözleşme imzalarken, "Dingin denize değil Trabzon'un dalgalı denizine çıktım" diyerek Antalyaspor'u reddettiğini ima etmişti. Avcı, sonuç olarak 'dalgalı deniz' diyerek nitelendirdiği Trabzon'da 79. günde ilk kupasını kazandı. İşte detaylar...

Dalgalı denizde 79 günde ilk kupa

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, bordo mavili takımdaki 79. gününde kupa kazanma başarısı gösterdi.

Karadeniz ekibinin başında 14 maça çıkan Avcı, bu karşılaşmalarda 9 galibiyet alırken 3 kez berabere kaldı ve 2 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başındaki 79. gününde de TFF Süper Kupa maçında Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek kariyerinde ilk kupasını kazandı.

"Dalgalı denize çıktım"

Trabzonspor'la anlaşmadan önce Antalyaspor'la da görüşen Abdullah Avcı, bordo mavili takıma imza atarken, çok konuşulacak açıklamalar yapmıştı.

Avcı yaptığı açıklamada, "Dingin denize değil Trabzon'un dalgalı denizine çıktım. Başarılı olup olmayacağımı hep beraber göreceğiz" demişti.

Avcı 79. gününde ilk kupasını kazanırken şu ana kadar taraftarların ve yönetimin beklentisini karşıladı.

17. sıradan 6. sıraya

Trabzonspor sezona İngiliz teknik adam Eddie Newton ile başlamıştı. 7. haftada Kasımpaşa'ya 4-3 kaybeden bordo mavili takımda teknik adam değişikliği yaşanmıştı. Avcı takımı devraldığında Trabzonspor, 8 haftası geride kalan ligde 6 puanla 17. sırada bulunuyordu.

Trabzonspor, deneyimli teknik adam Abdullah Avcı ile ligde çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bordo mavili takım ligin ilk yarısını 33 puanla 6. sırada noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler