Dalga geçilen çocuk Fenerbahçe'de büyüdü!

29.12.2020 - 08:31 | Son Güncellenme: 29.12.2020 - 08:47

20 yaşında Fenerbahçe'ye gelen ve esprilere konu olan futbolcusu Ozan Tufan yükselen performansıyla her geçen gün büyüyor. Koronavirüse yakalandığını açıklayan futbolcu, çok şans tanınmamasına karşın sezonun ilk yarısında en iyi performans sergileyen oyuncuların başında geldi. Ozan Tufan nasıl çıkışa geçti? İşte detaylar...

Dalga geçilen çocuk Fenerbahçe'de büyüdü!

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Futbola Bursaspor alt yapısında başlayan Ozan Tufan yeşil beyazlı kulübün alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2014 yılında A takıma çıktı. Şenol Güneş’in başında bulunduğu Bursaspor’da gösterdiği performans ile dikkatleri çeken Ozan Tufan merdivenin basamaklarını koşar adım çıktı.

A Milli takıma ilk olarak Mayıs 2014’te dönemin teknik direktörü Fatih Terim tarafından alındı.  Milli takım formasını giymesiyle transferin gözde ismi oldu. Üç büyükler peşindeydi.

Bonservisine 7 milyon Euro verildi

2015 yaz transfer sezonunda kabuk değiştiren sarı lacivertli takıma 7 milyon Euro karşılığında Bursaspor’dan alındığında henüz 20 yaşındaydı. Yeni takımındaki ilk döneminde sadece 2 asist katkısında bulundu.

Dalga geçilen çocuk

Fenerbahçe'de işler kötü gidiyordu. Vitor Pereira'nın başında olduğu takım şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırmıştı. Ozan Tufan eleştirilerin odağındaki isimdi. Sosyal medyada Ozan Tufan dalga konusuydu. Sadece rakip taraftarlar değil sarı lacivertliler de Ozan Tufan'ı yerden yere vuruyordu.

'Gol yerken saç taradı'

EURO 2016 Elemeleri'nde mücadele eden Milli Takım,  Hırvatistan’a Modric’in golü ile 1-0 yenilirken rakipten yenilen gol öncesi Ozan Tufan’ın saçlarını düzeltmesi büyük eleştirilere neden olmuştu. Daha sonra ortaya çıkan prim skandalı, Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırması gibi skandallarla dolu şampiyondan Ozan Tufan yara alarak çıktı.

Fenerbahçe'de işler yolunda gitmiyor

Ozan Tufan, 2016-17 sezonuna yedek kulübesinde başladı. Sezon başladıktan sonra Şampiyonlar Ligi elemesinde Monaco'ya elenen sarı lacivertliler Pereira'yı gönderdi yerine Hollandalı Dick Advocaat'ı getirdi. Ozan Tufan ise futbolundan çok gece hayatı konuşuluyordu. Performansı dip yaptı. Sezonu 3 gol 2 asistle kapadı.

Aykut Kocaman ile yıldızları barışmadı

2017-18 sezonunda Fenerbahçe'nin başına Aykut Kocaman geldi. Ligin ilk haftalarında şans bulan Ozan Tufan 3 gol attı, 2 asist yaptı. İlk devrenin son 6 maçında bir dakika bile süre alamadı. Daha sonra disipliniyle tanınan Kocaman tarafından 2018 ocak ayında kadro dışı bırakıldı. İkinci yarıda bir maç bile oynamadı.

Fenerbahçe'de başkan değişti

2018-19 sezonunda Fenerbahçe'de radikal bir değişim oldu. Yıllardır başkanlık yapan Aziz Yıldırım gitmiş yerine Ali Koç gelmişti. Koç, Ozan Tufan ile yıldızı barışmayan Aykut Kocaman'ı gönderdi. Yeni teknik adam Phillip Cocu olmuştu. Ancak Ozan Tufan'ın durumu değişmiyordu. Ozan Tufan için 2018 kabus gibi geçti. İdmanlarını bireysel olarak Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerinde yaparken Fenerbahçe macerasının sonuna gelmiş gibiydi.

Sergen Yalçın yeniden diriltti

2019'un Ocak ayında o dönem Alanyaspor'un başında bulunan Sergen Yalçın, özellikle Ozan Tufan'ı istiyor ve onu futbola geri döndüreceğini söylüyordu. Sergen Yalçın'ın isteği gerçekleşti ve Ozan Tufan kiralık olarak Güney ekibinin formasını giymeye başladı.

Sergen Yalçın, o dönem Ozan Tufan için şunları söylüyordu: “Durumunu biliyorsunuz. 13 aydır futbol oynamamış. Dışarıda kalmış bir futbolcuydu. Onu tekrar bu oyuna adapte etmeye çalışıyoruz. Ozan'ı tekrar futbolcu olduğuna biraz daha ikna etmeye çalışıyoruz. Çok uzun bir süreç geçirdi. Tekrar içeriye girmesi zaman alacak. Biz de ona zaman veriyoruz ve uygun olan zamanda kullanmaya çalışıyoruz.” Ozan Tufan, Alanyaspor'da futbola gerçekten geri dönmüştü. Oynadığı oyun takdir görüyordu.

Premier Lig'in kapısından döndü

Ozan Tufan, genç yaşında A Milli Takım'a yükselmesiyle Avrupa'nın radarına girmişti. Fenerbahçe'deki geleceği belli değildi. Transferde Premier Lig'den Crystal Palace ile imza aşamasına kadar geldi. Oyuncu, o günleri şöyle anlatmıştı: “Crystal Palace benimle çok ciddi bir şekilde ilgilendi ve imza aşamasına geldik. Uçak biletlerimize kadar gönderildi, tam gideceğimiz günün öncesindeki bir maçta Crystal Palace’ta Sako sakatlandı. Kulüp, acil olarak o bölgeye takviye yapma kararı aldı ve benim transferim gerçekleşmedi. Benim yerime Sörloth’u aldılar."

Fenerbahçe'de övgü almaya başlıyor

2018-19 sezonunda Fenerbahçe tarihin en kötü performanslardan birini sergilerken teknik adam değişikliğine gitmiş ve Ersun Yanal'ı getirmişti. 2019-20 sezonunun başında Ersun Yanal, Avrupa'ya transferi yatan Ozan Tufan'a kucak açtı. Başakşehir'den Fenerbahçe'ye dönen Emre Belözoğlu'nun kaptanlığında Ozan Tufan'ın performansı yükseldi. 

Geçmişin hedef tahtasında olan ismine taraftar sahip çıkmaya başladı. Fenerbahçe yönetimi Ozan Tufan'ı bırakmak istemiyordu. 4 yıllık yeni sözleşme imzalandı. Fenerbahçe'de 2020'nin başına kadar iyi giden işler bir anda bozuldu. Art arda yenilgilerin ardından Ersun Yanal gitti. Tahir Karapınar geçici olarak göreve geldi. İşler kötü giderken ayakta kalan isimlerden biri Ozan Tufan'dı. Emre Belözoğlu'nun olmadığı maçlarda kaptanlığa kadar yükseldi. 6 gol 6 asistlik katkı sağlarken oynadığı maçlarda ortaya koyduğu futbol ile övgü aldı.

Ozan Tufan'ı dönüştüren kadın

Ozan Tufan'ın bu değişiminin ardında yatan nedenlerden biri özel hayatının düzene girmesiydi. Alanyaspor günlerinde tanıştığı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Bilgi Üniversitesi Sanat Tarihi mezunu Rojin Haspolat, Ozan Tufan’ı futbola döndürmüştü.

İlk 11'in banko ismi

2020-21 sezonunda Fenerbahçe, yaz transfer döneminde teknik direktörlüğe Erol Bulut'u getirirken 18 yeni oyuncu kadroya dahil edildi. Sezon başında ilk 11 yapanlar Ozan Tufan'a fazla şans tanımıyordu. Ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu'nun Ozan'a hem saha içinde hem saha dışında büyük destek verdi. Ozan Tufan, Rojin Haspolat ile nişanlanırken Başkan Koç ve Belözoğlu törendeydi. Hatta çiftin nişan kurdelesini Başkan Koç kesti. Ozan Tufan bu desteği karşılıksız bırakmadı. Sezon başında ilk 11 tahminleri yapanların hepsinde artık banko olarak onun ismi yazıyordu.

25 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon 8 numarada ya da forvet arkası olarak görev aldı. 14 maçın 11’inde ilk 11’e çıkan Ozan Tufan sadece Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor deplasmanlarında yedek kulübesinde kaldı. Ozan Tufan, Başakşehir maçında ise koronavirüs olduğu için oynayamadı.

Dönmesi bekleniyor

Bir dönem kadroya alınmayan ve gitmesi istenen Ozan Tufan'ın eksikliğini hem teknik heyet hem taraftarlar hissediyor. Oyuncunun testi negatif çıkması halinde 4 Ocak'taki Kasımpaşa maçında kadroda olabileceği belirtiliyor.

Ozan Tufan'ın performansı

▶A Milli Takım  :  55 maç  -  7 gol
▶Bursaspor      :  66 maç  -  4 gol - 10 asist
▶Fenerbahçe    : 147 maç - 19 gol - 16 asist

Ozun Tufan'ın unutulmayan sözleri: Yunanistan

Ozan Tufan, takım arkadaşları arasında esprileriyle tanınıyor. En iyi anlaştığı takım arkadaşlarının başında Caner Erkin geliyor. İkilinin şakalaşmaları Fenerbahçe sosyal medya hesabından zaman zaman paylaşılıyor.

Ozan Tufan'ın 2020 Şubat ayında Fenerbahçe'nin 3-1 kaybettiği Galatasaray derbisinden sonra hakem için söylediği "Böyle bir şey olabilir mi? sözü özellikle sarı kırmızılar tarafından espri konusu haline getirilmişti. Bu sezon deplasmanda Fenerbahçe, Göztepe'yi 3-2 yenerken Ozan Tufan, takıma yeni transfer olan Dimitris Pelkas’ın adını unutmuş ve ona 'Yunanistan' diye seslendiğini açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler