Daçka'nın nefesi Anadolu Efes'e yetmedi!

29.12.2019 - 19:12 | Son Güncellenme: 29.12.2019 - 19:12

ING Basketbol Süper Ligi'nde lider Anadolu Efes, 14. haftada Darüşşafaka Tekfen'i Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

Maçın ilk 2 dakikasında iki takım da birbirini denerken, Anadolu Efes'te 2 sayılık basketler öne çıktı. Darüşşafaka Tekfen ise, Jarrod Jones ve Doron Lamb'ten 3 sayılık basketler buldu. 6-6'lık eşitliğin ardından Buğrahan Tuncer ve Vasilije Micic ile sayılar bulan Efes, farkı 6 sayıya çıkardı. (12-6) Daçka'nın 5 dakika dolmadan aldığı erken mola sonrasında Lacivert Beyazlılar'da Tibor Pleiss etkili oldu. Boyalı alanda kontrolü sağlayan Alman pivot, Anadolu Efes'in farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. (25-15) Arayı açmaya başlayan Efes, birinci çeyreği 32-17'lik üstünlükle bitirdi. 

Darüşşafaka Tekfen, ikinci çeyreğe etkili hücumunu sürdürerek başlayan Anadolu Efes karşısında 21 sayı farkla geriye düşse de, Bonzie Colson ve Johnny Hamilton'ın gösterdiği eforla farkı 14 sayıya indirdi. (42-28) Lakin Efes, kısa sürede toparlanırken, Tibor Pleiss, Rodrigue Beaubois ve Buğrahan Tuncer ile etkili olduğu çeyreğin son dakikası içinde farkı 23 sayıya çıkardı. Lacivert Beyazlılar, devreye 53-30 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte daha kontrollü bir oyun ortaya koyan Darüşşafaka Tekfen'de Gary Browne, 3 sayılık atışta faul aldı ve faulü yapan Anadolu Efes'in gardı Vasilije Micic, itirazlarından dolayı teknik faul ile cezalandırıldı. Bu fauller sonrasında Efes, 3 buçuk dakika geçmeden faul haklarını doldurdu. Gary Browne, serbest atışları kaçırmadı ve farkı 15 sayıya düşürdü. (55-40) Takımlar belli süre içerisinde oyunun kontrolünü eline geçirdi ve bu durumda skoru kontrol eden Anadolu Efes, Sertaç Şanlı'nın son saniyede attığı 3 sayılık basketiyle dördüncü çeyreğe 71-54 üstün girdi. Son 10 dakikada rahat bir oyun çıkaran Lacivert Beyazlılar, Darüşşafaka Tekfen'in yavaş yavaş arayı kapatmasına engel olamadı. Maçın bitimine 1.45 dakika kala, aradaki fark 6 sayıya indi. Buna karşı Krunoslav Simon ve Vasilije Micic'in basketleriyle üstünlüğünü korumayı başaran Efes, mücadeleden 89-83 galip ayrıldı.

14 maçta 13 galibiyet alarak liderliğini koruyan Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Tibor Pleiss, 22 sayı, 7 ribaund ve 2 top çalma ile yıldızlaşırken, 18 sayı, 7 ribaund ve 1 asist kaydeden Buğrahan Tuncer, Lacivert Beyazlılar'da öne çıkan bir diğer isim oldu. Vasilije Micic ise, 4 sayı atmasına karşın 10 asist yaptı. Darüşşafaka Tekfen'de 5 farklı oyuncu çift hanelerde skor üretirken, Doron Lamb 15 sayı, 6 ribaund ve 4 top çalma kaydetti. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler