Daçka'dan Şampiyonlar Ligi'ne erken veda

13.01.2021 - 21:50 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 21:55

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Darüşşafaka Tekfen, H Grubu'ndaki 5. maçında Happy Casa Brindisi'yi konuk etti. İtalya'da 11 sayı farkla yenildiği rakibine 87-83 kaybetti ve tur şansı kalmadı. Brindisi ise adını Son 16'ya yazdırdı.

Daçka'dan Şampiyonlar Ligi'ne erken veda

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maça tempolu ve hücumda oldukça etkili başlayan Darüşşafaka Tekfen, arayı açmakta zorlandı; çünkü Happy Casa Brindisi, Derek Willis'in üçlükleri ile direncini kaybetmedi. Buna rağmen temsilcimiz, Josh Magette'in devreye girmesiyle yükselişe geçti. Farkı istediği averaja kadar çıkaran temsilcimiz, son dakikalarda Brindisi'nin serbest atışları sonrasında birinci 10 dakikayı 27-19 önde bitirdi. 

Kara Panterler, ikinci çeyreğe Doğuş Özdemiroğlu'nun 3 sayılık basketiyle başlasa da, İtalyan ekibinden 9-0'lık bir seri geldi ve aradaki fark 3 buçuk dakikada 2 sayıya indi. (30-28) Hücumda zorlanmaya başlayan Darüşşafaka Tekfen, ilerleyen dakikalarda eski oyuncusu James Bell'in ivme yakalamasına engel olamadı ve skorda geriye düştü. Ancak Daçka son dakikaları akıllıca oynadı. Çeyreğin bitimine 6 salise kala Doğuş'un 3 sayılık atış sırasında aldığı faulün ardından serbest atışları kaçmadı. Temsilcimiz, devreye 40-39'luk üstünlükle gitti. 

BSL'nin eski yıldızları İtalyanlar'a tur getirdi

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte William Buford ve Grant Jerrett'ın hücumda sürüklediği Darüşşafaka Tekfen, Andrew Andrews'un 3 sayılık basketi sonrasında farkı 11 sayıya yükseltti. (56-45) Akabinde Andrews'un hücumda devreye girmesi, Daçka'yı oyunda daha kararlı kılsa da, son 10 dakika öncesinde gereken farkın altında kaldı.

Dördüncü çeyreğe 63-57 önde başlayan Yeşil Siyahlılar, bir dönem Uşak Sportif forması giyen D'Angelo Harrison'ın etkili performansına engel olamadı. Ayrıca, basit hatalarla üstünlüğü kaptıran temsilcimiz, mücadeleden 87-83 mağlup ayrıldı. 

Adını bir üst tura yazdıran Happy Casa Brindisi'de D'Angelo Harrison, 24 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle yıldızlaştı. Darüşşafaka Tekfen'de maçın en skorer ismi Andrew Andrews 28 sayı kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler