Daçka son çeyrekte açıldı

05.01.2020 - 16:52 | Son Güncellenme: 05.01.2020 - 16:52

ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Darüşşafaka Tekfen, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Tek Süt Bandırma'yı konuk etti.

 
Maça etkili bir hücumla başlayan Tek Süt Bandırma, 2 dakika geçmeden 8-0'lık bir seriye imza attı. Bunun üzerine Darüşşafaka Tekfen'den erken mola geldi. Mola sonrasında Ian Hummer ile pota altından sayı bulan Bandırma, farkı çift hanelere çıkardı. (10-0) Daçka'nın maçtaki ilk basketi, maçın ilk 4 buçuk dakikası geride kalırken, Johnny Hamilton'ın smacından geldi. İstanbul ekibi, daha sonra Berk Demir ile art arda sayılar buldu ve farkı 5 sayıya kadar düşürdü. (12-7) Seri yakalamaya çalışan Darüşşafaka Tekfen'e 3 sayılık cevaplarla karşılık veren Tek Süt Bandırma, Omar Prewitt'in art arda kaydettiği dış atış isabetleriyle farkı bir kez daha 10 sayıya yükseltti. (21-11) Yeşil Beyazlılar, iyi bir hücum performansı ortaya koyduğu birinci çeyreği Omar Prewitt'in son saniyedeki turnikesiyle 26-15 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe Bonzie Colson'ın sayılarıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen, 38 saniyede farkı 7 sayıya indirdi. (26-19) Bandırma, buna karşılık yine Furkan Haltalı ve Omar Prewitt ile skoru kontrol etmeyi sürdürdü. 4 dakika içinde yine erken molaya başvuran Daçka, dönüşünde Sinan Güler ile farkı 4 sayıya indirdi. (34-30) Kara Panterler, savunmada sertliğini ve etkisini arttırırken, aynı durumu hücum için oluşturmakta zorlandı. Rakibinin sert savunmasından Jaime Smith ve Emanuel Terry'nin atletizminden yararlanarak çözüm üreten Bandırma, devreye 48-41 üstün girdi.
 
Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında Gary Browne ile etkili olan Darüşşafaka Tekfen, Doron Lamb'in 3 sayılık basketiyle farkı bir kez daha 4 sayıya düşürdü. (56-52) Browne, bu süreçte 8 sayı ve 1 asistle oynadı. Tek Süt Bandırma karşısında hücumunu da düzelten Daçka, Doron Lamb ile art arda sayılar bularak maçta ilk kez öne geçti. (62-61) Çekişmenin arttığı maçta Daçka, ekstra katkılar bulduğu Jarrod Jones'un son saniyedeki 3 sayılık basketiyle son 10 dakikaya 73-67 önde girdi.
 
Ancak Darüşşafaka Tekfen, dördüncü çeyreğin 3 dakikası geçmeden faul hakkını doldurdu. Eline geçen avantajı hücuma yüklenerek değerlendiren Tek Süt Bandırma, Jaime Smith'in kaydettiği 3 sayılık basketle 79-78 öne geçti. Heyecanın zirve yaptığı maçta üstünlüğün sık sık el değiştirdiği sırada, Daçka'dan Doğuş Özdemiroğlu art arda 5 sayı buldu. Doğuş'un bu katkısı, 81-80 geride olan Kara Panterler'i, maçın bitimine 4 dakika kala 85-81 öne geçirdi. Kalan sürede Jarrod Jones ve Sinan Güler'den gelen basketlerle oyunda kontrolü sağlayan Darüşşafaka Tekfen, karşılaşmayı 96-86 kazandı.
 
Ligin ilk yarısını 8 galibiyet ve 7 mağlubiyet elde ederek 7. sırada tamamlayan ve adını Türkiye Kupası'na yazdıran Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson, 20 sayı, 6 ribaund ve 2 asistle öne çıkan isim oldu. Tek Süt Bandırma'da maçın en skorer ismi Jaime Smith 23 sayı kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler