Cüneyt Çakır'dan hakemliğe veda

19.11.2022 - 20:38 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 22:39

A Milli Futbol Takımı'nın Çekya ile Gaziantep'te yaptığı özel maçta FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır son kez düdük çalarak aktif kariyerini noktaladı.

Cüneyt Çakır'dan hakemliğe veda

Türkiye ile Çekya arasında oynanan hazırlık maçının ilk 5 dakikasını yöneten hakem Cüneyt Çakır kariyerinin son düdüğünü çaldı. Çakır'ı  A Milli Takım ve Çek futbolcular sarılarak tebrik etti. 

"Türkiye seninle gurur duyuyor"

Türkiye ile Çekya arasında oynanan maçta jübilesinin yapan Çakır taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Ünlü hakeme "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratı yapılırken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından teşekkür plaketi verildi. 

1.679 maç yönetti

Türkiye'nin en ünlü hakemlerinden biri olan ve kariyerinde 1.679 maçı yöneten Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan ilk Türk hakem unvanının da sahibi.
 
 

Türk hakemliği adına onur duyulacak bir gündü

Maçın ardından konuşan Cüneyt Çakır "Milli Takımımız tebrik ediyorum. Bugün de bir galibiyet alerak avrupa şampiyonası öncesi bizleri motivasyonlarıyla bizleri morallendirdiler. Türk hakemliği adına onur duyulacak bir gündü. Bunda da emeği olan Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür ediyorum. Belki dünayda bir ilk oldu. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Bu sevgiye layık olabildiysem ne mutlu bana. Herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliği tüm Türkiye'ye gösterdiğimizi düşünüyorum.

Türk halkı gerçekten doğru ve dürüstlüğün yanındadır

Hakem camiası çok çalışarak inanıyorum ki çok iyi performanslar sergileyecekler ve ülkemizi temsil edecekler. Yeter ki bize güvenin. Hakemlik zor bir meslek. Hakemin bir tarafı olmaz diyorlar ama Türk halkı gerçekten doğru ve dürüstlüğün yanındadır diyorum. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler