Cüneyt Çakır'ın İsviçre Teklifi İçin Top Ferhat Gündoğdu'da!

13.04.2022 - 17:51 | Son Güncellenme: 13.04.2022 - 21:26

Süper Lig'de maç yönetme şansı bulamayan hakem Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'na gidip gitmeyeceği MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun İsviçre'nin talebine vereceği yanıta bağlı...

Cüneyt Çakır'ın İsviçre Teklifi İçin Top Ferhat Gündoğdu'da!

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 8 Mart'ta düdük astırılan ancak Tahkim Kurulu kararıyla haklarını geri kazanan Türkiye'nin en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır hakkında yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor.

MHK düdük astırdı, Tahkim haklarını geri verdi

UEFA Elit hakemler listesinde bulunan Çakır'ın 2014 ve 2018 Dünya Kupası'ndan sonra 2022 Katar'da da görev yapması bekleniyordu. Ancak MHK, 8 Mart'ta yayınladığı listeye aralarında Cüneyt Çakır'ın da bulunduğu birçok hakem ve gözlemciyi almadı. Cüneyt Çakır ve bazı hakemler Tahkim Kurulu'na gitmeyi tercih etti. Tahkim Kurulu, nihai karar vererek Çakır ve başvuran diğer hakemlere haklarını geri verdi. Ancak MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, söz konusu  hakemlere bundan sonra görev vermeyeceğini açıkladı.

İsviçre'den teklif geldi

Bu gelişmeler yaşanırken Cüneyt Çakır'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Mesut Özil’in menajeri Erkan Söğüt, devreye girerek İsviçre'ye Cüneyt Çakır'ı önerdi. Söğüt'ün girişimleriyle İsviçre'nin talebi MHK'ya iletildi. Bu süreçte ünlü İsviçreli eski hakem Urs Meier, Cüneyt Çakır'ın İsviçre tarafından istendiği haberini Ajansspor'a doğruladı. Meier, TFF'nin kararına şaşırdığını belirterek "Umarım Cüneyt Çakır İsviçre'de maç yönetmek için gerekli izni alır ve Dünya Kupası'na gitme şansını yakalar" açıklamasını yaptı.

Basına 'İzin çıktı' haberi düştü

Bir hafta önce Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum, Cüneyt Çakır'ın İsviçre'de görev yapmasına dair iznin verildiğine adir bir haber yaptı. Ajansspor, yaptığı araştırmada Cüneyt Çakır konusu ile ilgili alınmış bir karar olmadığını ortaya çıkardı. Tahir Kum da Ajansspor'un haberinin ardından Çakır konusunda yanıldığını belirterek bilgiyi şu an TFF'nin başında bulunan Servet Yardımcı'dan aldığına dair bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Çakır konusu görüşelecek!

TFF Başkanvekili Ali Düşmez de bugün yaptığı açıklamada Cüneyt Çakır konusunda değindi.  Düşmez şunları söyledi: "Böyle bir talep var. Ancak henüz karar konusunda yönetimde bir şey konuşmadık. 

Gelen bir şey var. Ancak MHK Başkanı'nın vereceği karara da yönetim kurulu uyacaktır diye düşünüyorum."

MHK Başkanı'nın tavrı merak ediliyor!

Ajansspor'un TFF içinden aldığı bilgilere göre İsviçre'den gelen talep MHK'ya gönderildi. Bu yüzden TFF'nin konuya direkt yanıt vermesi gibi bir ihtimal bulunmuyor. 

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tavrı Çakır'ın geleceği konusunda belirleyici olacak.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'dan Nuri Şahin için Galatasaray iddialarına cevap
Habere Git

Cüneyt Çakır 3. kez Dünya Kupası'na gidebilecek mi?

Bu sezon Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi elemeleri, Süper Lig ve Birleşik Arap toplam 24 maç yöneten Çakır, 2014 ve 2018 Dünya Kupaları'nda düdük çaldı. 2022 Dünya Kupası'nı yönetecek hakem adayları arasında bulunan Çakır'ın kariyerindeki önemli maçlar şöyle:

İlgini Çekebilir
"Cüneyt Çakır için gelen bir teklif var"
Habere Git
  • 2012-13 Dünya Kulüpler Kupası finali Corinthians- Chelsea
  • 2014-15 Şampiyonlar Ligi finali Barcelona-Juventus
  • 2014 Dünya Kupası yarı finali Hollanda-Arjantin
  • 2018 Dünya Kupası yarı finali. İngiltere-Hırvatistan.
Senin için hazırladığımız haberler