Tahkim Kurulu Hakemleri Haklı Buldu MHK Başkanı İstifa Edecek Mi?

26.03.2022 - 22:18 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 11:03

Cüneyt Çakır Fırat Aydınus gibi hakemlere düdük astırılması için "Bir gün bile tahammülümüz yoktu" diyen MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu artık görevde kalamaz!

Tahkim Kurulu Hakemleri Haklı Buldu MHK Başkanı İstifa Edecek Mi?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu’nun MHK kararıyla 8 Mart günü başta Cüneyt Çakır olmak üzere 22 hakem ve gözlemcinin görevlerine son vermesinin ardından yaşananlar uzun süredir Türkiye futbol gündemini meşgul ediyordu. Suat Arslanboğa ve Mustafa Çulcu dışındaki 21 hakem ve gözlemci bu kararın ardından TFF Tahkim Kurulu’na başvurmuş ve karara itiraz etmişlerdi.

Tahkim Kurulu, oy çokluğuyla hakemleri göreve iade etti

İtiraz üzerine bugün (26 Mart) toplanan Tahkim Kurulu, 21 başvurunun tamamını oy çokluğu ile haklı görerek hakem ve gözlemcileri görevlerine iade etti. Bununla birlikte hakem ve gözlemciler artık MHK’nin kendilerine görev vermesi durumunda yeniden maçlarda görev yapabilecekler.

Tahkim kararı sonrası Ferhat Gündoğdu ne yapacak?

Hakemleri görevden alırken MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, gerekçe olarak "1 dakika dahi beklemeyezdik" demişti. Peki şimdi ne olacak? Mantıken Gündoğdu'nun da 1 dakika dahi beklemeden görevini bırakması lazım.Karardan sonra MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun önünde iki yol bulunuyor. Ya hiçbir şey olmamış gibi dönenlere görev verecek ya da sezon sonuna kadar hakemleri kızağa çekecek. Eğer Gündoğdu ikinci yolu seçerse futbolun en üst yargı organı Tahkim Kurulu kararını  dolaylı olarak tanımadığının mesajını verecek.

Cüneyt Çakır'a Dünya Kupası yolu açıldı

Diğer yandan daha önce 2 Dünya Kupası’nda görev yapan ve Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nda görev alma ihtimali bulunan Cüneyt Çakır’ın da bu karar sonrası FIFA tarafından görevlendirilmesi yeniden mümkün.

Suat Arslanboğa ve Mustafa Çulcu'nun tek şansı tekrar göreve çağrılması

Daha önceki MHK tarafından hakemlik sözleşmesi feshedilen ancak kişisel bazı ilişkilerini kullanarak yeniden görev almaya başlayan Suat Arslanboğa, son operasyonla bir kez daha görevinden olmuştu. Arslanboğa’nın Tahkim Kuruluna başvuru yapmadığı için şu anda göreve dönmesi hukuken mümkün değil. Arslanboğa ancak MHK kendisini yeniden göreve çağırırsa hakemliğe dönebilir. Aynı şey gözlemci Mustafa Çulcu için de geçerli.

Ferhat Gündoğdu bir dakika bile o makamda durmamalı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, beIN Sports’da Güntekin Onay’a yaptığı açıklamada gönderilen hakem ve gözlemciler için “bir gün bile tahammülümüz yoktu” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamayı yapan Gündoğdu’nun artık o makamda bir dakika bile durmaması ve derhal istifa etmesi gerekiyor. Tahkim’in bu kararı MHK’nin hukuksuz bir uygulama yaptığının ilanı anlamına geliyor. Hukuksuz bir işe imza attığı mahkeme tarafından kanıtlanan bir yöneticinin yapacağı tek şey de istifa etmektir. 

Senin için hazırladığımız haberler