Eda Erdem: "İnanılmaz bir mücadele"

03.09.2023 - 23:46 | Son Güncellenme: 04.09.2023 - 00:57

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenen Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem altın madalya sonrası açıklamalarda bulundu.

Eda Erdem: "İnanılmaz bir mücadele"

Türkiye, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı setlerde 3-2 yenerek şampiyon oldu. Milli takımın kaptanı Eda Erdem ise maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"İnanılmaz bir mücadele"

Filenin Sultanları bu akşam Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Millilerimizin 3-2 kazandığı altın madalya maçının ardından açıklamalarda bulunan Eda Erdem ise maç hakkında şunları söyledi: "İnanılmaz bir mücadele. Bizim için çok iyi başladı ve çok iyi devam ediyor. Cumhuriyet'in 100. yılı. Önce Milletler Kupası şimdi ise Avrupa şampiyonası. Çok gururlu ve mutluyuz. Çok zor bir maç oldu. Sırbistan inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Bu yaz çok çalıştık ve karşılığını alıyoruz. Türkiye'de de bizi inanılmaz destekliyorlar. Herkese bu inanılmaz destek için teşekkür ediyoruz." 

"Türkiye'nin kadınlarına yakışır bir final"

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, Avrupa'da şampiyon olmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Filenin Sultanları'nı şu ifadelerle tebrik etti: "Filenin Sultanları'nı tebrik ediyoruz. Müthiş bir mücadele ortaya koydular. Savaştılar ve Avrupa şampiyonluğunu kazandılar. Herkesin kalbi burası için attı. Daha önce de final yaptık. Orada kaybettik, burada rövanşı aldık. Oyuncuları ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Muhteşem bir final. Türkiye'nin kadınlarına, Filenin Sultanları'na yakışır bir final."

"Muhteşem bir seyirci vardı. Onları kutluyorum. Hiç durmadılar. Türkiye geliyor. Türkiye'nin ayak sesleri. Türk sporunda devrim gibi yatırımlar var. Bunun sonuçlarını almaya başladık. Türk voleybolu ekol oldu. Güçlü bir Türkiye geliyor. Olimpiyat'ta da inşallah madalyayı bu ülkeye getireceğiz." 

İlgini Çekebilir
Filenin devrimcileri... Sultanlar, Avrupa'nın en büyüğü!
Habere Git

Sıradaki hedef Olimpiyatlar

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da Avrupa Şampiyonası final maçının ardından açıklamalarda bulundu. Üstündağ konuşmasında şampiyonluğun ardından hedefin Olimpiyat Oyunları olduğuna şu sözlerle dikkat çekti: "Dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu. Sırada kaldı Olimpiyatlar. İnşallah Olimpiyat'ta da derece elde edeceğiz. İstiklal Marşı'mızı orada söyleteceğiz. Yürekleri bizimle olan herkese teşekkür ediyorum. Bu ülke hak etti. Tadını çıkartalım, kutlayalım. Bir olalım, beraberim. Ülkemiz için her cephede savaşalım."

"Filenin Sultanları büyük örnek oldular"

Bu akşam Ankaragücü'nü 1-0 yenen Fenerbahçe'nin forveti Umut Nayir de maç sonu açıklamalarında Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımızı şampiyonluğu için şu sözlerle tebrik etti: "Filenin Sultanları'nı kutluyoruz. Bizi gururlandırmaya devam ediyorlar. Güzel bir zafer, onlara minnettarız. Bu yolda büyük örnek oldular."

Fenerbahçe'nin Nijeryalı savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel de maç sonrası açıklamalarında Filenin Sultanları'nı tebrik etti. 
 

Tolunay Kafkas: "Çok duygulandım"

Ankaragücü teknik direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Filenin Sultanları'nın Avrupa şampiyonluğu hakkında "Filenin Sultanları ile gurur duyuyoruz. Ülkenin milli takımları başarılı olunca çok onur ve gurur duyuyorum. Çok duygulandım. Umarım daha da büyük başarılara imzalara atarlar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler