Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda ilk zafer Kleijn’in

11.04.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 19:03

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Konya’da yapılan ilk etabını Rally takımından Arvid de Kleijn kazandı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda ilk zafer Kleijn’in

AJANSSPOR-HABER

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu start aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilen Nevşehir-Kapadokya etabının yerine Konya'da koşulan telafi etabını, ABD'nin Rally takımından Hollandalı Arvid de Kleijn birinci bitirdi.

25 takım 172 bisikletçi

25 takımdan 172 bisikletçinin mücadele ettiği ilk etabın startını, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Konya Valisi Vahdettin Özkan verdi.

Mevlana Meydanı'ndan start aldı

72.4 kilometrelik 1. ayak Konya-Konya etabında Mevlana Meydanı'ndan start alan bisikletçiler, Kozağaç Kavşağı, Konya Bilim Merkezi ve Aliya İzzetbegoviç Caddesi ile Rauf Denktaş Caddesi’nden geçerek Kültür Park'ta parkuru tamamladı.

Halvorsen ikinci oldu

Yarışı Rally takımından Arvid de Kleijn, 1 saat 35 dakika 38 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirdi. İlk etapta Norveç'in UNO-X Pro takımından Norveçli Kristoffer Halvorsen ikinci, Fransa'nın Delko takımından Fransız Pierre Barbier ise üçüncü sırayı elde etti.

Maskeyle yarıştılar

Öte yandan pandemi nedeniyle yarış sırasında bazı bisikletçilerin maske taktıkları gözlendi.

Senin için hazırladığımız haberler