Mehmet Uçum'dan TFF, G.Saray ve F.Bahçe'ye özür dileme çağrısı!

30.12.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 30.12.2023 - 18:25

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Suudi Arabistan'da iptal olan Süper Kupa ile ilgili TFF, G.Saray ve F.Bahçe'yi kamuoyundan özür dilemeye çağırdı.

Mehmet Uçum'dan TFF, G.Saray ve F.Bahçe'ye özür dileme çağrısı!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, dün akşam Turkcell Süper Kupa Finali'nde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te kozlarını paylaşacaktı. 

Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmedi

Ancak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı. 

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye geldi. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi sessizliğini bozdu! İşte ilk açıklaması
Habere Git

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan TFF ve kulüplere çağrı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe'yi kamuoyundan özür dilemeye çağırdı.

"Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Uçum, "Hukukun genel ilkelerinden biridir: Hiç kimse kendi kusurundan faydalanamaz, hak elde edemez, kendi kusuruna dayanarak hak iddia edemez.

Bu organizasyonun asıl sorumluları olan TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında “organizasyon aksaklıkları” diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de “aksaklıklar” diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak. Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu. Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez. 

Başlangıçtan itibaren sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonrada ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz. Bu çerçevede hukuk içinde en doğru tedbirlerin alınması en uygun çözümlerin hayata geçmesi beklenir. 

İlgini Çekebilir
G.Saray'da yıldız oyuncu operasyon geçirdi!
Habere Git

"Türkiye’ye en ufak bir zarar veremezler"

Tabii bu olayı ulusal kimliğimizi ve milli değerlerimizi kullanarak Türkiye’ye karşı hep yapılan kara propogandanın malzemesi haline getirmeye kalkışan dış ve iç odaklar ve Türkiye düşmanı alçaklar hiç hevese kapılmasınlar. Türkiye’ye en ufak bir zarar veremezler. Türkiye bu süreçten de yapıcı sonuçlara ulaşarak çıkar" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler