Cuma gününü lider kapatan Leclerc, Hollanda GP öncesi temkinli

03.09.2021 - 23:49 | Son Güncellenme: 03.09.2021 - 23:58

Formula 1 Hollanda Grand Prix öncesi 2. antrenmanı lider bitiren Ferrari'in Monakolu pilotu Charles Leclerc, seans sonrası oldukça temkinli konuştu.

Cuma gününü lider kapatan Leclerc, Hollanda GP öncesi temkinli

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 13. yarışı olan Hollanda GP öncesi ikinci antrenman seansında Ferrari pilotu Charles Leclerc, 1:10.902 saniyeyle en hızlı isim olmayı başardı.

"Kendimizi kandırmamalıyız"

Seans sonrası oldukça temkinlii konuşan 23 yaşındaki genç pilot Leclerc "Kendimizi kandırmamalıyız. Henüz cuma günündeyiz ve rakiplerimizin hâlâ daha fazlasına sahip olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bizim de gelişebileceğimiz yerler var ve şu an için başlangıçtan memnunum. Gerçekten pole pozisyonu için savaşabilmeyi umuyorum. Burası risklerin sizi ödüllendirdiği bir pist ve bu yüzden sıralama turlarında her şey mümkün. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Carlos ile her seansta birbirimizi zorluyoruz ve umarım sıralama turlarında da bundan faydalanabiliriz." ifaderini kullandı.

"Aracı sürmekten gerçekten keyif aldım"

Zandvoort pistindeki oval virajlara da değinen Leclerc "Burada sürüş yapmak harika. Bu virajlarda Formula 1 araçlarını sürmek inanılmaz bir his ve henüz ilk günde olmamıza rağmen şu anda sahip olduğumuz yol tutuş seviyesi çılgınca. İlk günde hızlıydık ve şimdi her şey yolunda olsa bile çalışmaya devam etmeliyiz çünkü diğerlerinin yarın daha fazlasını ortaya koyacağına eminim. Daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum. Şimdiye kadar her şey yolunda gidiyor ancak coşkuya kapılmamak lazım. Bugün henüz cuma günü ve rakiplerimiz neler yapacaklarını göstermediler fakat dediğim gibi aracı sürmekten gerçekten keyif aldım." şeklinde konuştu.

Üçüncü antrenman seansı yarın TSi 13:00'te başlayacak.

Hollanda GP öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

  1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 202,5 puan
  2. Max Verstappen (Hollanda): 199,5
  3. Lando Norris (Büyük Britanya): 113
  4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 108
  5. Sergio Perez (Meksika): 104

Takımlar klasmanı

  1. Mercedes 310,5
  2. Red Bull: 303,5
  3. McLaren: 169
  4. Ferrari: 165,5
  5. Alpine: 80

 

Senin için hazırladığımız haberler