Crespo ve Zajc’a Süper Lig’den talip

12.08.2024 - 22:14 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 22:18

Fenerbahçe’de kadroda düşünülmeyen Miguel Crespo ve Miha Zajc’a talip çıktı. Sezonu Göztepe beraberliğiyle açan Antalyaspor, her iki futbolcu için de Sarı-Lacivertlilerle temas kurdu.

Crespo ve Zajc’a Süper Lig’den talip

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho’nun kadroda düşünmediği Miha Zajc ve Miguel Crespo’ya Süper Lig’den talip çıktı. Orta saha, kanat ve santrafor transferleri için yoğun mesai harcayan Kırmızı-Beyazlılar, golcü futbolcu Adolfo Gaich için CSKA Moskova’dan yanıt beklerken, orta saha için de yönünü Kadıköy’e çevirdi.

Temas kuruldu

Transfer döneminde Emir Ortakaya, Umut Nayir ve Joao Pedro için Fenerbahçe’nin kapısını çalan, ancak son noktayı koyamayan Antalyaspor, bir kez daha Kadıköy seferlerine başladı. Kırmızı-Beyazlılar, bu kez Miguel Crespo ve Miha Zajc çalışma yürütüyor. Hem Crespo hem de Zajc’ın durumlarını takip eden Akrep, bütçesine uygun olan ismi kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürürken, Fenerbahçe’nin de görüşmelere sıcak yaklaştığı gelen haberler arasında yer aldı.

Crespo sıcak bakıyor

Her iki futbolcu için de görüşmelerini sürdüren Antalyaspor’a Crespo isminin daha yakın olduğu ifade edildi. Hem maliyetinin daha düşük olması hem de Portekizli futbolcunun Anadolu’da forma giymeye soğuk bakmaması sebebiyle transfer olasılığının daha yüksek olduğu gelen haberler arasında yer aldı.

Maaşlarına geçen sezon zam yapıldı

Fenerbahçe, 2019 yılında Empoli’den transfer edilen Miha Zajc ve 2021 yılında Estoril’den kadroya katılan Miguel Crespo’nun maaşlarına geçtiğimiz sezon zam yaptı. Zajc’ın 600 bin Euro olan maaşı 1.4 milyon Euro, Crespo’nun da 500 bin Euro olan maaşı 1 milyon Euro’ya çıkarılarak sözleşme yenilenmişti.

Kadroda düşünülmüyor

Crespo’nun 2025, Zajc’ın ise 2026 yılına kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi devam ederken, Teknik Direktör Jose Mourinho tarafından kadroda düşünülmüyor. Bu sezon her iki futbolcu da henüz resmi maçlarda süre alamadı. Geçen sezonu Miha Zajc, 21 maçta forma giyerek tamamlarken, Crespo ise ilk devre 18 maçta sahaya çıktı. Sezonun ikinci yarısını İspanyol ekibi Rayo Vallecano’da geçiren 27 yaşındaki futbolcu, 15 maçta süre aldı ve skor katkısı veremedi.

Umut Nayir, Emir Ortakaya ve Pedro da gündeme geldi

Antalyaspor’un daha önce Fenerbahçe’de forma giyen 3 futbolcu için de girişimde bulunurken, bu görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı. Kırmızı-Beyazlıların listesinde bulunan Umut Nayir transferinde Konyaspor başarılı olurken, Emir Ortakaya ise Belçika ekibi Westerlo’da karar kıldı. Joao Pedro için de girişimde bulunan Antalyaspor, Brezilyalı golcünün son 2 sezonda yaşadığı sakatlıklar ve ortaya koyduğu performans sebebiyle geri adım attı.

Senin için hazırladığımız haberler