Coronavirüs NFL'e de bulaştı: Sean Payton...

20.03.2020 - 00:45 | Son Güncellenme: 20.03.2020 - 00:45

Sporda birçok aksaklıklara yol açan Coronavirüs NFL'e de sıçradı. Peki, Coronavirüs testi pozitif çıkan New Orleans Saints'in başantrenörü Sean Payton kimdir? Kaç yaşında? Hastalık belirtileri var mı? Detaylar haberimizde...

Hazırlayan: Bertan Erman

Amerika Birleşik Devletleri'nde NBA, NHL (Ulusal Hokey Ligi) ve MLB'nin (Majör Lig Beyzbol) ertelenmesine neden olan Coronavirüs, sezonu sona ermiş olan ABD Ulusal Futbol Ligi NFL'e de sıçradı.

New Orleans Saints Başantrenörü Sean Payton, ESPN'e yaptığı açıklamada, Coronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Payton'ın kendisine konan bu tehşisin ESPN'e anlatmasının sebebinin, insanların Yeni Coronavirüs (COVID-19) ile ilgili ABD hükümetinin tavsiyelerini dinlemelerini istediği için olduğu belirtiliyor. 

Sean Payton konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu sadece belli bir mesafede kalmakla alakalı değil. 1-2 hafta evinize kapanmalısınız. Eğer insanlar eğriyi doğruyu anlarsa, ülke olarak birlikte bunu azaltmak için birlikte çalışabiliriz. Uzmanların ne söylediğini anlamak için bir dakikanızı ayırın. Bizden istedikleri şeyler karmaşık değil. Her birimizin alacağı ufak önlemlerin büyük etkisi olacak."

Öte yandan NFL Network'ten Ian Rapoport'un verdiği bilgiye göre, 56 yaşındaki çalıştırıcının yaklaşık 8 gündür COVID-19 virüsü taşıdığı ve 5 gün daha karantinada kalması gerketiği belirtildi. Ayrıca Payton'ın geçtiğimiz cumartesi günü Arkansas Eyaleti'ndeki bir at yarışını izlemeye gittiği ve burada soğuk algınlığına yakalanıp kendini iyi hissetmediği, verilen bilgilerde yer aldı. 

SEAN PAYTON KİMDİR?

29 Aralık 1963 doğumlu olan Sean Payton, NFL'de sadece 1 sezon oyuncu olarak; 1987 sezonunda, Chicago Bears'ta oyun kurucu pozisyonunda görev aldı. 2000-2002 yılları arasında New York Giants'ın hücum koordinatörlüğünü yapan Payton, 2006 sezonunda New Orleans Saints'in başantrenörlüğüne getirildi ve ilk sezonunda yılın antrenörü seçildi. 13 yıldır Saints'in başantrenörlüğünü yapan başarılı çalıştırıcı, 2010 yılındaki 44. Super Bowl'da şampiyon olan Louisiana ekibinin başında yer aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler