Conte, 6. sıraya yerleşti! İşte en çok kazanan teknik direktörler...

03.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme: 03.11.2021 - 01:06

Tottenham'ın başına geçen Conte, en çok para kazanan 6. teknik direktör oldu! Peki en fazla maaşı hangi teknik direktör alıyor? İşte o liste...

Conte, 6. sıraya yerleşti! İşte en çok kazanan teknik direktörler...

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur, İtalyan teknik adam Antonio Conte'nin takımın başına getirildiğini resmen açıkladı. İngiliz ekibinden yıllık12 milyon Euro kazanacak olan Conte, dünyanın en çok kazanan 6. teknik direktörü oldu.

 

Peki en fazla maaşı hangi teknik direktör alıyor? İlk 10 sıraya bakalım...

10 - JOSE MOURINHO

Listenin 10. sırasında Portekizli teknik adam Jose Mourinho bulunuyor. Serie A ekibi Roma'yı çalıştıran Mourinho, yıllık 9.2 milyon Euro kazanıyor. 

9 - MARCELO BIELSA 

9. sırada ise Premier Lig ekibi Leeds United’ı çalıştıran Marcelo Bielsa var. 66 yaşındaki tecrübeli teknik adam, İngiliz ekibinden senelik 9.5 milyon Euro kazanıyor.

8 - CARLO ANCELOTTI

İspanyol devi Real Madrid’in takımı emanet ettiği Carlo Ancelotti ise, eflatun - beyazlılardan senelik 11 milyon Euro kazanıyor.

 

7 - BRENDON RODGERS

Çağlar Söyüncü'nün de formasını giydiği Leciester City'nin teknik direktörü Brendan Rodgers'in yıllık kazancı ise 11.7 milyon Euro.

6 - ANTONIO CONTE

Haberin başında da belirttiğimiz gibi, Tottenham’ın çiçeği burnunda teknik direktörü Antonio Conte ise listeye 6. sıradan giriş yaptı. Conte’nin yıllık maaşı 12 milyon Euro. 

5 - MASSIMILIANO ALLEGRI

Serie A devi Juventus'un başında bulunan ve bu sıralar ligde işleri istediği gibi gitmeyen Allegri'nin yıllık kazancı ise 12.95 milyon Euro.

4 - MAURICIO POCHETTINO

Listenin 4. sırasında Fransız devi Paris Saint - Germain (PSG) Teknik Direktörü Mauricio Pochettino bulunuyor. Messi, Neymar ve Mbappe gibi dünya yıldızlarını yönetecek bir teknik direktörün PSG'ye maliyeti 13.4 milyon Euro. 

 

3 - JURGEN KLOPP

Listede zirveye yaklaşırken, 3. sıra ise Jürgen Klopp’un. Alman teknik adam, Liverpool’dan senelik 17.5 milyon Euro kazanıyor. 

2 - GUARDIOLA

Zirvenin bir adım gerisinde Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola bulunuyor. 50 yaşındaki İspanyol çalıştırıcının City'den kazandığı yıllık ücret 23 milyon Euro.

VE ZİRVE: DIEGO SIMEONE

Ve geldik zirveye... Listenin 1 numarasında koltuk, yıllardır La Liga ekibi Atletico Madrid'in başında yer alan Diego Simeone'nin. 51 yaşındaki teknik adam, İspanyol ekibinden senelik 40 milyon Euro kazanıyor. 

 

Ekstra: 1. sırada olmak kolay değil;

51 yaşındaki teknik adam, 10 sezondur çalıştırdığı Atletico Madrid’in başında 542 maça çıktı. Arjantinli çalıştırıcı, bu maçlarda 324 galibiyet, 126 beraberlik ve 92 mağlubiyet aldı. Simeone, Atletico Madrid’in başında 2 defa La Liga şampiyonu olurken, 1'er defa da Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası’nı kaldırdı.


Simeone, Avrupa’da ise 2 defa Avrupa Ligi, 2 defa da Süper Kupa’nın sahibi oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler