Colin Kazım-Richards, Rooney’yi büyüledi!

26.02.2021 - 17:53 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 18:25

Son dakika haberleri… Championship’te Derby County forması giyen milli futbolcumuz Colin Kazım-Richards, teknik direktörü Wayne Rooney’nin gözdesi oldu. 34 yaşındaki Fenerbahçe ve Galatasaray’ın eski yıldızıyla Rooney’nin isteği üzerine sözleşme yenilendi. İşte detaylar…

Colin Kazım-Richards, Rooney’yi büyüledi!

AJANSSPOR-HABER

Bir dönem Türk futbolunun popüler isimlerinden olan Colin Kazım-Richards ikinci baharınıjn yaşıyor. Kariyerini İngiltere Championship ekiplerinden Derby County’de sürdüren milli futbolcu golleriyle büyük övgü topluyor. Ligde Aralık ayından bu yana 6 kez fileleri havalandıran 34 yaşındaki forvetin sezon sonunda bitecek sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı.

Takımının lideri oldu

BBC’nin haberine göre Kazım’ın teknik direktörlüğünü yapan İngiliz futbolunun efsane golcüsü Wayne Rooney,  “Colin bir yıl daha bizimle olmayı hak ediyor. Performansı mükemmel. Soyunma odasındaki karakteri ve liderliği bulaşıcı. Onu olabildiğince çabuk bir yıl daha kulübe bağlamamız önemliydi” diyerek imzadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Derby'e Philippe Cocu aldırdı

Colin Kazım-Richards, sezon başladıktan sonra 15 Ekim'de o dönem Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Philip Cocu tarafından bedelsiz olarak Derby County’e alındı. Kulüpte daha sonra Cocu ile yollar ayrılırken, Kazım göreve getirilen Wayne Rooney’e attığı gollerle hayat verdi. Championship’te alt sıralardan kurtulma mücadelesi yapan Derby County, 37 puanla 24 takım arasında 18. durumda.

Ezeli rakiplerde iz bıraktı

Colin Kazım-Richards 2007 ile 2011 yılları arasında Fenerbahçe forması giymiş, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’ye attığı harika golle hafızalara kazınmıştı. Sarı lacivertlilerde 104 maça çıkıp 11 gol atan forvet oyuncusu buradan geçtiği Galatasaray’da da 2 sezon kalıp 35 maçta 7 kez fileleri havalandırdı. 

Ardından kısa süren Bursaspor macerası (21 maç 2 gol) yaşayan Kazım, Türk Milli Takımı’nda 37 karşılaşmada forma giyip 2 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler