C.J. McCollum'dan Ajansspor'a özel açıklamalar! NBA, Portland, İstanbul...

01.06.2018 - 20:14 | Son Güncellenme: 01.06.2018 - 20:20

C.J. McCollum'dan Ajansspor'a özel açıklamalar! NBA, Portland, İstanbul...

NBA'de Portland Trail Blazers forması giyen C.J McCollum Ajansspor'a konuştu. Anadolu Efes forması giyen Errick McCollum'ın performansı hakkında da açıklamalar yapanC.J'in açıklamaları şöyle:

 

Sen yanında olduğunda kardeşinin performansı ciddi bir şekilde artıyor. Tofaş karşısında da maçın yıldızıydı. Onu motive etmek için özel bir şeyler yapıyor musun?

Özel bir şey yapmıyorum. Bu bir aile ziyareti! Evet, bildiğiniz gibi ben onu ziyarete geldiğimde daha iyi oynuyor. Beni görünce, maç öncesindeki stresli hali kayboluyor. Onu seviyorum.

Kardeşinin genel performansını nasıl buluyorsun?

O gerçekten özel bir oyuncu ve onun bu özel performansını canlı bir şekilde izlemek beni mutlu ediyor. Oldukça skorer, özellikle takımı hücumda sıkıştığında bu maçta yaptığı gibi faul çizgisine gelmeyi ve oradaki yüksek yüzdesiyle de takımına yardımcı olmayı başarıyor.Sezona bu aşamada veda etmek istemiyor. Takımıyla final oynamak istiyor. Umarım bunu başarırlar.

3 sezondur kardeşini Play-off maçlarında yalnız bırakmıyorsun. Bu vesileyle birkaç hafta İstanbul'da kalıyorsun. Bu şehri nasıl buluyorsun?

İstanbul'u çok seviyorum, daha önce defalarca geldim. Eğlenceli bir şehir. Yemekler çok güzel, özellikle başta kebap olmak üzere et yemekleri çok leziz. İnsanları da oldukça sıcakkanlı. Yabancı oyuncuların İstanbul'u seçmek için gerçekten ciddi sebepleri var.

5 senedir Portland'dasın ve takımının yıldızısın. Önümüzdeki sezonlardan beklentilerin neler, farklı bir kariyer planlaman var mı?

Önümüzdeki sezona en iyi şekilde hazırlanmak dışında bir düşüncem yok. Şu an dinlenme ve yenilenme sürecindeyim. Takım içindeki katkımı daha da arttırmaya çalışacağım.

Burada olduğun dönemlerde Avrupa basketboluna daha da hakim olma şansın oluyor. Avrupa basketbolunu nasıl buluyorsun, ciddi gelişmeler olduğunu düşünüyor musun?

Gelişmekte tabii ki. Avrupa'da çok yetenekli oyuncular var. Gerçekten burada uzunca bir süredir çok yüksek seviyede basketbol oynanıyor. Bunu NBA'e Avrupa'dan gelen oyuncuların son yıllarda ne kadar arttığına ve onların da performanslarına bakarsanız rahatça anlarsınız. Ben Avrupa basketbolu seviyesinin daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Bize vakit ayırdığın için ve bu keyifli sohbet için teşekkür ederiz. Önümüzdeki sezon da başarılar dileriz.

Ben de teşekkür ederim.

Röportaj: Ziya DARENDE
Senin için hazırladığımız haberler