Çin'de ikinci olduk

03.07.2015 - 15:06 | Son Güncellenme: 03.07.2015 - 15:06

Çin'in Wuhan kentinde gerçekleştirilen Liselerarası Dünya Atletizm Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olan Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atletizm Takımı, Bursa'da coşkuyla karşılandı.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 26 Haziran'da başlayıp, 2 Temmuz'da sona eren şampiyonada 2 farklı kategoride 6 sporcuyla mücadele ederek takım halinde ikinci olan kafileye Çin dönüşü okul önünde karşılama töreni düzenlendi. 

Okul müdürü Nur Tutkun, törende yaptığı konuşmada,  yarışmaya çok umutla gittiklerini aktararak, dünya ikincisi olarak güzel bir sonuçla döndüklerini söyledi. Bu derecenin çok büyük önem taşıdığının altını çizen Tutkun, şöyle konuştu:

"Şampiyonada Asya ülkeleri de dahil 30 ülke takımıyla yarıştık. Bundan 2 yıl önce 5 puan farkla dünya ikincisi olmuştuk. Birinciliği kaçırdığımız için çok üzülmüştük. Bu sefer de 3 puan farkla yine dünya ikincisi olduk. Birinci olacağımıza o kadar inanmışız ki ikincilik çok büyük derece olmasına rağmen, biz birinciliği kaçırdık diye düşündük. Sporcularımız, öğrencilerimiz ve orada yarışan herkesin takdirini kazandık. Sporcularımızla bireysel röportajlar yaptılar. Tüm sporcularımızın puanlarını ülkeler tek tek takip ettiler ve sürekli gelip beni kutladılar."

Törende başarılı sporculara, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlüyurt ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger plaket ve hediyeler takdim etti.

Tören sonunda öğrenciler sevinçlerini arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler