Yağmurlu Çin GP sprint sıralamasında pole'ün sahibi Norris! Verstappen...

19.04.2024 - 11:31 | Son Güncellenme: 19.04.2024 - 11:46

Formula 1'de sezonun 5. yarışı Çin'de düzenleniyor. Sprint haftasında sıralama turlarında ise pole pozisyonunun sahibi McLaren pilotu Norris oldu. Detaylar.

Yağmurlu Çin GP sprint sıralamasında pole'ün sahibi Norris! Verstappen...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de sezonun 5. yarışı Çin'de düzenleniyor. Sezonun ilk sprint hafta sonunda heyecan dozu yüksek bir sıralama turu geride kaldı. McLaren pilotu Lando Norris, sıralama turlarından sprint pole pozisyonunu aldı. Lewis Hamilton 2. ve Fernando Alonso ise 3. sırada seansı tamamladı.

Yağmur Max Verstappen'i zorladı

Sprint sıralama seanslarının ilk ikisinde zirvede yer alan Red Bull pilotu, son seansta yağmurun şiddetini arttırmasıyla birlikte yol tutuşunda oldukça zorlandı. Bir kere pist dışına çıkan Verstappen'in aynı zamanda tur süresi de silindi. Yeni bir tur atmak durumunda kalan Hollandalı, kendisini 4. sıraya taşıdı ve ilk 3'ün dışında kaldı.

Bir başka Red Bull pilotu Sergio Perez ise 6. sırada kendisine yer buldu ve Ferrari pilotlarının arasına girdi.

Hamilton Mercedes'i zirveye ortak etti

7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, sprint sıralama turlarında etkili bir performans sergiledi. Özellikle son seansta yağmurun kuvvetlenmesiyle krizi fırsata çeviren Britanyalı pilot, liderliği elde etti. McLaren pilotu Lando Norris'in attığı turun silinip sonrasında geri verilmesi ile liderliği vatandaşına kaptıran Hamilton, 2. sırada yer aldı ve sprint yarışında takımını iyi bir pozisyona soktu.

George Russell ise sprint seansının ikinci aşamasında Çinli Guanyu Zhou'ya geçildi ve 11. sırada kaldı. Seansın ikinci aşamasında elenen Russell, sprint yarışına 11. sıradan başlayacak.

Ferrari'ler ortada kaldı

Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz, sprint sıralama turlarında etkili performans sergilemelerine rağmen son seansta yağmurun kuvvetlenmesiyle birlikte yol tutuşunda oldukça zorlandılar ve ara ara pistte arkadan kayma yaşadılar. Sainz bu aksiliklere rağmen seansı Max Verstappen'in hemen arkasında 5. sırada bitirdi. Charles Leclerc ise Perez'in arkasında 7. sırayı elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler