Galatasaray, Fenerbahçe'nin Gözdesi Wilfried Zaha'yı KAP'a Bildirdi

23.07.2023 - 17:01 | Son Güncellenme: 23.07.2023 - 22:11

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin uzun zamandır görüşmelerini sürdürdüğü Wilfried Zaha ile transfer görüşmelerinin başladığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Gözdesi Wilfried Zaha'yı KAP'a Bildirdi

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yaz transfer dönemi oldukça hareketli geçerken, ezeli rakipler bazı oyuncular üzerinde karşı karşıya geliyor. Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'nin uzun zamandır görüşmelerde bulunduğu Wilfried Zaha'da devreye girdi.

Galatasaray Zaha ile anlaşma sağladı

Gizli bir operasyon yürüten Dursun Özbek yönetimi, Premier Lig temsilcisi Crystal Palace'tan ayrılarak bonservisini elinde bulunduran yıldız futbolcu ile anlaşma sağladı. Sarı-Kırmızılılar, konu hakkında açıklama yaptı.

Zaha ile görüşmelerin başladığı KAP'a bildirildi

Cimbom, Zaha ile transfer görüşmelerina başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha'nın kulübümüze transferi konusunda futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan nazire! Ali Cabbarlı Zaha paylaşımı
Habere Git

Ali Koç çok istiyordu

Fenerbahçe, Wilfried Zaha ile olan görüşmelerini uzun zamandır devam ettiriyordu. Mali açıdan tüm şartları zorlayan Sarı-Lacivertliler'de başkan Ali Koç'un Zaha'yı kadroda görmeyi çok istediği biliniyordu. Fenerbahçe'nin teklifini masasında tutan yıldız futbolcu, Galatasaray'ın devreye girmesi ile tercihini Aslan'dan yana kullandı.

Üst üste transfer çalımları

Ezeli rakipler, bu transfer döneminde bir kez daha karşı karşıya gelmişti. Galatasaray, Sebastian Szymanski ile görüşmelerini ilerletmiş, hatta oyuncuyu İstanbul'a getirmişti. Fakat devreye giren Ali Koç yönetimi, Dursun Özbek ve kurmaylarının kadroya katmaya yakın olduğu futbolcu ile anlaşma sağladı. Szymanski, resmen Fenerbahçe'ye imza attı.

İlgini Çekebilir
Zaha İstanbul yolunda! İşte transferin detayları
Habere Git

Zaha'nın performansı

Fildişili yıldız futbolcu, geçen sezon Premier Lig'de 27, FA Cup'ta ise 1 maça çıktı. 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Zaha, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler