Antalyaspor - Galatasaray: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

07.10.2023 - 20:47 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 21:50

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı 3-2 yenerek Türkiye'yi sevince boğan Galatasaray, Süper Lig'de Antalyaspor'u 2-0 yendi; ligde üst üste 7. maçını kazandı.

Antalyaspor - Galatasaray: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ardından Trendyol Süper Lig'de de yenilgisiz serisini sürdürüyor. Aslan, ligin 8'inci haftasında Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 yendi; ligde üst üste 7'inci galibiyetini elde etti. Cimbom'a galibiyeti getiren goller Davinson Sanchez ve Mauro Icardi'den geldi. Sarı-Kırmızılılar, ligde 7'de 7 yapan Fenerbahçe'nin bir puan önünde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Namağlup seri 22'ye çıktı

Bu maça kadar oynadığı son 21 maçta yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, seriyi 22 maça çıkardı. En son geçen sezon 32'inci haftada derbide Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan Sarı-Kırmızılılar, Antalyaspor galibiyetiyle birlikte; bu sezon Trendyol Süper Lig'de 8, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 2 olmak üzere çıktığı 16 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

Perdeyi Sanchez açtı! İlk golü...

Galatasaray, 58'inci dakikada Antalyaspor deplasmanında 1-0 öne geçti. Davinson Sanchez, Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü atmayı başardı. Sağ kanattan Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı kornerde ön direkte yükselen Mauro Icardi, topu kafayla arka direğe çevirdi. Arka tarafta yalnız kalan Davinson Sanchez, Icardi'nin çevirdiği topu ağlara yolladı.

İlgini Çekebilir
Çağdaş Atan, Sumudica'yı üzdü
Habere Git

Golcü iş başında! Cimbom nefes aldı

Antalyaspor'un beraberlik için baskı kurduğu dakikalarda Galatasaray, Mauro Icardi ile farkı 2'ye çıkardı. 86'ıncı dakikada gelen gol, Sarı-Kırmızılılar'ı rahatlattı.

Muslera'nın uzun pasıyla sol kanatta topu alan Mertens'in savunma arkasına pasıyla sol çaprazdan içeri sokulan Icardi, dar açıdan yakın köşeye sol ayağının üstüyle vurdu ve top ağlarla buluştu. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR'da incelenen pozisyonda gol kararı çıktı.

Icardi'den yeni rekor

Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi, Antalyaspor maçında bulduğu golle yeni bir rekora daha imza attı. Süper Lig'de toplam 30 gole ulaşan Arjantinli, bu gol sayısına en hızlı ulaşan oyuncu oldu. Mbaye Diagne 33 Süper Lig maçında 30 gol bulurken; Icardi, 32 lig maçında 30 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler