Galatasaray'da Stat İsmi Değişti! Rams Global ile Anlaşıldı

28.06.2023 - 20:05 | Son Güncellenme: 29.06.2023 - 16:28

Galatasaray, NEF Stadyumu'nda isim değişikliğine gitti. Sarı-Kırmızılılar, stat isim sponsorluğu için Rams Global ile anlaşma sağladı. İşte detaylar.

Galatasaray'da Stat İsmi Değişti! Rams Global ile Anlaşıldı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, stat isim sponsoru NEF'e teşekkür etti. Sarı-Kırmızılılar'da NEF Stadyumu dönemi sona ererken, yeni isim sponsoru belli oldu.

NEF'e teşekkür edildi

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur'un yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği NEF için, "2021-2022 sezonundan bu yana Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki stadımızın isim sponsoru, öncesinde formamızın göğüs sponsoru olan; ihtiyaç duyulan her an, her yerde Galatasaray’a nefes olan Nef markasına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yeni stat isim sponsoru RAMS Global oldu

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, yeni stat isim sponsorluğu için RAMS Global ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Sarı-Kırmızılı kulüp, anlaşmayı resmen açıkladı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, NEF'e teşekkür etti! "Ali Sami Yen" mi geliyor?
Habere Git

İşte Galatasaray'ın açıklaması

Açıklamada, "Kulübümüz, ülkemiz topraklarında doğup uluslararası bir marka haline gelen Rams Global ile Ali Sami Yen Spor Kompleksimiz içindeki stat isim sponsorluğu anlaşması imzaladı" denildi.

"Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyoruz"

Açıklamanın devamında ise "Detaylarını önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısında duyuracağımız anlaşma dünya standartlarında sponsorluk geliriyle de Türk futbolunun geleceğine ışık tutacak. Bu anlaşmanın ilklerin ve enlerin kulübü Galatasarayımıza, gayrimenkul, sağlık, turizm, medya, madencilik gibi farklı sektörlerin dev markası Rams Global’e ve Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray’a 214.5 milyonluk Ali Sami Yen teklifi
Habere Git

Rams Global hangi sektörde?

1988 yılında Gaziantep'de Ramazan Bülbül tarafından temelleri atılmış olan RAMS Global, 1993 yılı itibarıyla ana merkezi Kazakistan'ın en büyük kenti ve eski başşehri Almatı olmak üzere ülke çapında faaliyetlerini sürdürmektedir. Rams Global, başta inşaat ve gayrimenkul olmak üzere, sağlık ve mobilya sektöründe de çeşitli projelere imza atmaktadır.

Rams Global sahibi Ramazan Bülbül kimdir?

Cizre'de çocuk yaşlarda başladığı iş hayatını 90'lardan itibaren Kazakistan'da sürdüren iş insanı Ramazan Bülbül, üç oğluyla yönettiği RAMS Global'le ülkede 55'i aşkın projeye imza atarken, rotayı şimdilerde hareketlenen Türkiye gayrimenkul piyasasına çevirdi.

Nef anlaşması 5’i opsiyonlu 10 yıllıktı

Erden Timur’un sahibi olduğu NEF gayrimenkul şirketi, Galatasaray ile 5 yılı opsiyonlu olmak üzere toplamda 725 milyon lira karşılığında 10 yıllık anlaşma yapmıştı. Anlaşmaya göre Galatasaray NEF’ten ilk yıl için 40, ikinci yıl için 45, üçüncü yıl için 50, dördüncü yıl için 55 ve beşinci yıl için de 60 milyon lira alacaktı. NEF ile geçen 2 yılın ardından, şirkete teşekkür edildi.

Erden Timur: "Ben çekilebilirim"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, daha önce yaptığı açıklamada Galatasaray’a destek olmak için stada firmasının ismini verdiğini ve daha iyi bir teklif gelmesi halinde çekilebileceğini açıklamıştı. Timur, ticari olarak bu sponsorluğun kendisine bir kazanç sağlamadığını söylemişti.

Cimbom kasasına 37.5 milyon Euro koyacak

Galatasaray, Rams Global'den yıllık 7.5 milyon Euro kazanacak. Rams Global, Sarı-Kırmızılı kulübe 5 yıl boyunca toplam 37.5 milyon Euro ödeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler